CityBike un Vaimoo Stokholmu nodrošinās ar 5100 elektrovelosipēdiem

01.09.2021.

Spānijas mikromobilitātes kompānija CityBike Global Zviedrijā ir parakstījusi vienošanos ar Stokholmas pilsētu, lai īstenotu vienu no lielākajiem e-velosipēdu koplietošanas pakalpojumiem Eiropā. Plāns ir nodrošināt Zviedrijas galvaspilsētai vairāk nekā 5100 e-velosipēdus.

Itālijas e-velosipēdu risinājumu nodrošinātājs Vaimoo piedalās projektā kā partneris. Uzņēmums piegādās 5100 viedos e-velosipēdus. Vaimoo apgalvo, ka pēc tam tie tiks savienoti ar CityBike tehnoloģiju platformu. CityBike apgalvo, ka Eiropā un Latīņamerikā ir vairāk nekā 30000 viņu transportlīdzekļu. Vaimoo savukārt apgalvo, ka uzņēmums aktīvi darbojas Kopenhāgenā, Roterdamā un Apvienotajā Karalistē, kā arī citās pilsētās.

Stokholmā e-velosipēdiem jābūt pieejamiem fiksētās stacijās visu gadu. Lai nodrošinātu lielāku izturību, divriteņiem ir rāmji, kas izgatavoti no atkārtoti pārstrādāta alumīnija, un ātri nomaināma baterija. Viedie e-velosipēdi ir savienoti ar elastīgu vadības sistēmu, kas, cita starpā, ļauj izmantot virtuālās stacijas, kurās transportlīdzekļus pēc iznomāšanas var novietot.

E-velosipēds, ko plānots izmantot Stokholmā, ir Vaimoo e-velosipēda versija, kas 2021.gadā saņēma balvu CES. Tā, kā apgalvo partneri, ir īpaši pielāgota pilsētas mobilitātes vajadzībām.

Šis līgums Vaimoo e-velosipēdus aizved uz jaunu  pasaules riteņbraukšanas galvaspilsētu,” piebilst Mateo Pertosa (Matteo Pertosa), Vaimoo izpilddirektors un dibinātājs. “Partnerattiecības ar CityBike Global Stokholmas projektā ir liels lepnums visai Vaimoo komandai, kura ir apņēmusies izstrādāt un īstenot pilnīgas un viegli integrējamas koplietošanas sistēmas alternatīvai, ilgtspējīgai mobilitātei.”

Informācijas avots vaimoo.com

Back to top