Lucid Air sasniedz 837 km diapazonu EPA reitingā

17.09.2021.

ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) ir publiskojusi Kalifornijas jaunuzņēmuma Lucid Motors oficiālos diapazona reitingus tā elektriskajiem sedaniem Air. Sasniedzot 520 jūdžu diapazonu, Lucid Air ir līdz šim augstākais EPA reitings elektriskajam automobilim.

Augstākā vērtība attiecas uz Lucid Air Dream Edition Range ar 19 collu riteņiem. Šī auto diapazons ir 520 jūdzes, kas ir aptuveni 837 kilometri. Dream Edition Range ir jauns modelis:  kad tas tika prezentēts 2020. gada septembrī, 588 kW Grand Touring tika uzskatīts par auto ar visgarāko diapazonu, savukārt Dream Edition saskaņā ar tā laika informāciju tolaik bija 794 kW.

Tomēr Dream Edition tagad ir sadalīts iepriekšminētajā Dream Edition Range ar 686 kW jaudu un 520 jūdžu diapazonu un Dream Edition Performance ar 817 kW jaudu, 19 collu riteņiem un  EPA noteikto diapazonu 471 jūdzes (758 kilometri). Ar papildu 21 collu riteņiem diapazoni ir attiecīgi 481 jūdzes (Dream Edition Range) un 451 jūdzes (Dream Edition Performance).

Lucid Air Grand Touring jauda joprojām ir 588 kW. Ar 19 collu riteņu versiju EPA aprēķinātais diapazons ir 516 jūdzes ( 830 kilometri) – un līdz ar to tikai divus kilometrus zem provizoriskās vērtības, ko Lucid Air ziņoja atklāšanas pasākumā pirms gada. Ar 21 collu riteņu versiju iespējams sasniegt 469 jūdzes (755 kilometri).

Būtiski, ka šo sasniegumu ir panākusi Lucid Air pasaulē vadošā elektroauto tehnoloģija, nevis vienkārši uzstādīti lielizmēra akumulatoru komplekti,” sacīja Lucid Group izpilddirektors un tehniskais direktors Peters Ravlinsons. “Mūsu pieredzes pārbaudītais 900V akumulators un BMS tehnoloģija, mūsu miniaturizētās piedziņas ierīces kopā ar mūsu Wunderbox tehnoloģiju nodrošina Lucid Air ar īpaši augstu efektivitāti, ļaujot tam nobraukt vairāk jūdžu, izmantojot mazāk akumulatora enerģiju.

Pašreizējais Tesla modeļa S LONG diapazons, saskaņā ar EPA, ir 405 jūdzes (652 kilometri). Vēl nav pieejams Mercedes EQS EPA diapazona novērtējums. WLTP, kas parasti nodrošina augstākus diapazona rādītājus nekā EPA, EQS sasniedz 770 kilometrus vai 478 jūdzes, tāpēc EPA diapazonam, iespējams, vajadzētu būt zemākam par šo vērtību. WLTP reitings attiecībā uz Lucid Air vēl nav zināms, taču tam vajadzētu notikt drīz, jo, kā zināms, Lucid no 2022. gada vēlas piedāvāt savu elektrisko sedanu Eiropā.

Informācijas avots lucidmotors.com

Back to top