Rivian izlaiž pirmo sērijveida automobili

15.09.2021.

Rivian izlaiž pirmo sērijveida automobili

Rivian beidzot izgatavojis savu pirmo elektrisko pikapu – RT1. ASV elektroauto jaunuzņēmums jau divas reizes bija atlicis piegāžu uzsākšanu. Pēc uzņēmuma vadītāja R. Dž. Skarindža teiktā, pirmais sērijveida transportlīdzeklis ir noripojis no ražošanas līnijas.

Skarindžs savā Twitter kontā apstiprināja: “Pēc mēnešiem ilgas pirmsražošanas modeļu ražošanas, šorīt Normalā (Ilinoisā) no ražošanas līnijas noripoja pirmais sērijveida transportlīdzeklis”. To izdevies panākt pateicoties mūsu komandas pūlēm. Nevaru vien sagaidīt, kad varēsim nodot auto mūsu klientiem.”

Tomēr Skarindžs neprecizēja, kad tieši pirmie klienti saņems savu R1T. Kā liecina fotoattēli, transportlīdzeklis ir Rivian Blue krāsā. Vispirms piegāžu sākums tika atlikts no jūnija uz jūliju, tad vēlāk uz septembri. Tātad Rivian vēl ir apmēram divas nedēļas laika, lai iekļautos šajā grafikā.

Tikmēr Rivian, atsaucoties uz vietējo plašsaziņas līdzekļu ziņojumu, turpina sarunas ar Lielbritānijas valdību par iespējamo Eiropas rūpnīcas būvniecību netālu no Bristoles. Ja Somersetas rūpnīca patiešām tiks uzbūvēta, tā varētu radīt vairāk nekā 5000 darbavietu un septiņas līdz astoņas reizes vairāk darbavietu piegādes ķēdē. Par to ziņo portāls Somerset Live.

Augusta sākumā Gravity industriālais īpašums minēts kā iespējamā vieta Eiropas rūpnīcai, taču tolaik avoti vēl atsaucās uz sarunu sākumposmu. Somerset Live, citējot avotu, kas ir pietuvināts šim projektam, raksta, ka sarunas par rūpnīcu ir “uz naža asmens”, jo Rivian apsver arī divas vietas ES iekšienē. Ražotnes atrašanās ES varētu būt nozīmīgs signāls investoriem pirms gaidāmās akciju kotēšanas biržā. 

Neskatoties uz to, arī Lielbritānijas valdība ļoti vēlas uzvarēt šajā projektā. Tas būtu “nozīmīgākais auto darījums Lielbritānijā kopš astoņdesmitajiem gadiem”, sacīja avots. Ja rūpnīca tiktu būvēta Gravity industriālajā īpašumā, tā, iespējams, kļūtu par lielāko viengabalaino ēku Apvienotajā Karalistē. Saskaņā ar ziņojumu, nākamajā nedēļā ir plānota vēl viena Rivian vadītāju vizīte Apvienotajā Karalistē.

Informācijas avoti: twitter.comsomersetlive.co.uk

Back to top