Electrify America pārtrauks CHAdeMo uzlādes nodrošināšanu

02.08.2021.

Volkswagen meitasuzņēmums Electrify America pārtrauks CHAdeMO uzlādi savos Ziemeļamerikas uzlādes punktos. Lēmums parādās uzņēmuma investīciju plānā, kas savu trešo posmu noslēgs 2022. gadā, neskarot Kaliforniju.

Lēmums nav pilnīgs pārsteigums, vismaz kopš Nissan nolēma pakāpeniski pārtraukt Japānas uzlādes standartu, ieviešot jauno Ariya SUV Eiropā un ASV. Informācija sniegta Electrify America 3. cikla Nacionālā investīciju plāna 46. lappusē, kurā uzņēmums paskaidro, ka tas vairs neuzstādīs CHAdeMO savienotājus uzlādes stacijās, sākot ar 2022. gada janvāri.

Kalifornija paliks kā izņēmums tāpēc, ka CARB (Kalifornijas Gaisa resursu padome) nav ļāvusi Electrify Americapieņemt šādu lēmumu. Volkswagen izveidoja meitasuzņēmumu, lai ierīkotu uzlādes infrastruktūru visā Ziemeļamerikā pēc “dīzeļgeitas” lietas. Kompānijai jāiegulda divi miljardi ASV dolāri uzlādes infrastruktūrā četros posmos.

Jaunais CCS1 adapteris Tesla transportlīdzekļiem minēts kā vēl viens iemesls, kāpēc CHAdeMO vairs nav nepieciešams. Tā kā tagad ir pieejams CCS adapteris, Tesla īpašniekiem vairs nav jāizmanto CHAdeMO adapteris, lai uzlādētu elektroauto. Tiek baumots, ka drīzumā Tesla izlaidīs arī savu CCS adapteri Ziemeļamerikas tirgum un, kā ziņots, atvērs savas uzlādes vietas arī trešajām personām.

Informācijas avots insideevs.com

Back to top