Volta Trucks izvēlas Steyr Automotive kā ražošanas partneri

08.09.2021.

Zviedrijas elektrisko kravas auto jaunuzņēmums Volta Trucks 2022. gada beigās Austrijā uzsāks pirmo elektrisko kravas automobiļu ražošanu sadarbībā ar Steyr Automotive, kas iepriekš zināms kā MAN Truck & Bus Austria. Abi uzņēmumi ir parakstījuši ražošanas līgumu.

Saskaņā ar Zviedrijas uzņēmuma sniegto informāciju, pirms līguma noslēgšanas notika plaša mēroga konkurss ar potenciālajiem piegādātājiem visā Eiropā. Savukārt aprīlī tika vēstīts, ka kompānija apsver sadarbību ar rūpnīcu Spānijā, precīzāk, bijušo Nissan rūpnīcu Barselonā.

Jaunais uzņēmuma izpilddirektoru Essa Al-Saleh stāsta, ka “tika pieņemts lēmums veikt ražošanu Steyr. Steyr Automotive izvēlēts ņemot vērā viņu plašo pieredzi komerciālo transportlīdzekļu ražošanā, esošo ražošanas infrastruktūru un no tās izrietošo ātrumu.”

Steyr Automotive komanda ir pierādījusi spēju ražot Volta Zero ar savu desmitgades pieredzi augstākās klases kravas automašīnu būvē,” teicis uzņēmuma līdzdibinātājs un galvenais tehnoloģiju speciālists Kjells Valojens (Kjell Waloen). “Mūsu kravas automašīnu būvniecība Austrijā paātrinās to nonākšanu tirgū, un samazinās ietekmi uz vidi, kas ir saskaņā ar uzņēmuma ilgtspējības ambīcijām, kas ir mūsu lēmuma galvenais faktors.

Kā medijiem norādīja Valojens, Steyr pieredze acīmredzot ir bijusi vienā līmenī ar Spānijas rūpnīcas pieredzi. “Uzsākot ražot jaunu zīmola produktu jaunā rūpnīcā bez pieredzes, daudzreiz palielinās riski un sarežģījumu iespējamība.

Saskaņā ar nulles emisiju stratēģiju Volta Trucks plāno ražot savus transportlīdzekļus netālu no valstīm, kur tos plānots pārdot – piemēram, transportlīdzekļus no Austrijas izmantos klienti Parīzē un Londonā. Tomēr paziņojumā presei Volta Trucks uzsver, ka ir plānota paplašināšanās visā Eiropā, kam sekos Ziemeļamerikas un Āzijas tirgi – šim nolūkam jau tiek domāts par tālākām pasaules ražotnēm.

Volta Zero ir ilgtspējīgs elektromobilis pilsētām. Pirmais, kas tika prezentēts 2020. gadā, ir 16 tonnu koncepts, kas izstrādāts no nulles, ar lielu priekšējo stiklu un daudz palīgopcijām, kas optimizētas izmantošanai pilsētā. Saskaņā ar iepriekšējo informāciju elektriskās piedziņas sistēmas tiks saņemtas no Meritor , savukārt akumulatori no Proterra. Maijā kļuva zināms, ka Volta plāno versijas 7,5 tonnu, 12 tonnu un 19 tonnu svara klasē.

Informācijas avots voltatrucks.com

Back to top