ABB atklāj savu lielāko ātrās uzlādes lādētāju ražotni

ABB E-mobility Centre of Excellence

Atklājot līdz šim lielāko uzņēmuma ātrās uzlādes līdzstrāvas lādētāju ražotni, E-mobilitātes izcilības centru Valdarno, Toskānā, Itālijā, ABB E-mobilitātes nodaļa nostiprina savas pasaules līdera pozīcijas elektroauto uzlādes risinājumu jomā.

Rūpnīcā tiks ražots pilns ABB līdzstrāvas uzlādes risinājumu klāsts, tā veicinot visu transporta nozaru elektrifikāciju un apliecinot ABB E-mobilitātes apņemšanos veidot bezemisiju nākotni ar gudriem un uzticamiem uzlādes risinājumiem elektrotransportam.

Vienlaikus ar 30 miljonu ASV dolāru investīcijām jaunās rūpnīcas izveidē pēdējo divu gadu laikā tika divkāršota ražošanas jauda, un 85 pasaules tirgos pārdots par 680’000 elektromobiļu lādētājiem vairāk nekā iepriekš. 16’000 kvadrātmetru plašā Valdarno rūpnīca gadā varēs saražot vairāk nekā 10’000 papildu lādētāju.

Valdarno ražotnes atklāšana apliecina ABB E-mobilitātes nodaļas apņemšanos veidot nākotni bez izmešiem. Līdztekus ražošanas jaudas palielināšanai ieguldījumi Valdarno rūpnīcā veicinās pētniecību un inovācijas, apliecinot mūsu pasaules līdera reputāciju elektrisko transportlīdzekļu uzlādes risinājumu jomā. Mēs turpināsim piedāvāt e-mobilitātes risinājumus ne tikai šodienas, bet arī nākotnes transportlīdzekļiem.

ABB E-mobilitātes nodaļas vadītājs Franks Mīlons (Frank Mühlon)

Modernā ražotne ir izvirzījusi jaunu standartu līmeni visai nozarei, jo, pateicoties septiņām ražošanas līnijām, ik pa 20 minūtēm tiek izgatavots viens līdzstrāvas ātrās uzlādes lādētājs. 15 testēšanas iekārtas spēj simulēt vairāk nekā 400 uzlādes sesiju dienā, savukārt integrētie automatizācijas risinājumi savieno ražotni ar inovatīvu automātisko noliktavu, nodrošinot optimizētu krājumu kontroli, pilnīgu izsekojamību un efektīvu darbību.

Tāpat jaunajā ražotnē turpinās attīstīt inovatīvus E-mobilitātes risinājumus. Ieguldot 14% no 2021. gada ieņēmumiem pētniecībā un attīstībā, Valdarno izveidota 3’200 kvadrātmetru plaša telpa, kur tiks izstrādāti prototipi. Ar prototipēšanas, inovatīvu risinājumu, jaunas programmatūras un produktu dzīves cikla pārvaldības rīku ieviešanu, lai pilnībā integrētu pētniecības un attīstības darbības ar ražošanu, nodarbosies 70 darbinieki no 500 cilvēku lielā kolektīva. ABB E-mobilitāte visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 350 pētniecības un izstrādes speciālistu, un tās rīcībā ir vairāk nekā 350 patentu.

Tāpat nozīmīgs Valdarno ražotnes mērķis ir iegūt zelta līmeņa LEED sertifikātu – pasaulē atzīta videi draudzīgu ēku novērtēšanas sistēma, vērtējot gan ēkas projektēšanu, būvniecību, gan tās ekspluatāciju. Apūdeņošanai tiek izmantots lietus ūdens, 100% ražošanas atkritumu tiek pārstrādāti, nepieciešamā enerģija tiek iegūta no sertificētiem atjaunojamiem avotiem, tostarp fotoelementu sistēmas, kas gadā saražo 720 MWh elektroenerģijas un par 338 tonnām mazāk CO2.

Elektrības sadale tiek optimizēta, pateicoties ABB Ability Energy un Asset Manager – platformai, kas uzrauga un efektīvi pārvalda vairāk nekā 9000 ierīču visā objektā, tostarp siltuma regulēšanas, apgaismojuma un ventilācijas iekārtas, un tā, salīdzinot ar tradicionālajiem risinājumiem, iespējams ietaupīt 60% enerģijas.

 

Avots uzladets.lv

Back to top