Ieguldot 300 000 eiro, “Ignitis Latvija” izveidos elektroauto uzlādes staciju pie modes un izklaides centra “Rīga Plaza”

Ignitis ON Alpitronica lādētājs ar Tesla Model S

“Ignitis Latvija” noslēdzis ilgtermiņa sadarbības līgumu ar modes un izklaides centru “Rīga Plaza” par  elektromobiļu uzlādes tīkla “Ignitis ON” attīstīšanu pie tirdzniecības centra, infrastruktūras izveides pirmajā posmā investējot vismaz 300 tūkstošus eiro. Projekta pirmajā posmā tiks izbūvēta uzlādes stacija, kas sastāvēs no 5 uzlādes iekārtām 10 elektromobiļu vienlaicīgai uzlādei 150 m2 platībā, paredzot, ka centra apmeklētājiem tās būs pieejamas 2023.gada beigās.

Plānotā elektromobiļu uzlādes stacija aptvers daļu no jau esošajām tirdzniecības centra stāvvietām. Projekta ietvaros tiks uzstādītas vairāku veidu uzlādes iekārtas – gan īpaši ātrās līdzstrāvas uzlādes iekārtas, kuru jauda sasniegs 200 kW tiem klientiem, kuri tirdzniecības centrā plāno uzturēties neilgu laiku, gan lēnās maiņstrāvas uzlādes iekārtas, kuru jauda sasniegs līdz 22 kW. Mazākas kapacitātes uzlādes iekārtas būs piemērotas tiem, kuri dažādās tirdzniecības centra zonās pavada ilgāku laiku.

E-mobilitāte ir mūsu nākotnes attīstības atslēga, kas jau tagad spēlē nozīmīgu lomu ikdienas pārvietošanās paradumos. Neatkarīgi no tā, kādu elektromobili cilvēki izvēlas lietot, vajadzība pēc uzticama, pieejama un ērti lietojama elektromobiļu uzlādes tīkla pieaug dienu no dienas. Darbojoties elektromobiļu uzlādes jomā, novērojam, ka autovadītājiem ir svarīgi spēkrata uzlādes brīdī lietderīgi pavadīt laiku, vai tā būtu atpūta, vai citas ikdienas aktivitātes, piemēram, bankas filiāles apmeklējums, pusdienošana, iknedēļas iepirkšanās u.tml. Sadarbības izveide ar tirdzniecības centru ir stratēģisks solis, ar kuru varam ne tikai nodrošināt klientu aktuālās vajadzības, bet arī veicināt pāreju uz videi draudzīgiem un mazāk kaitīgiem transportlīdzekļu veidiem.

“Ignitis Latvija” izpilddirektors Kristaps Muzikants

Ar patiesu gandarījumu esam spēruši šo nozīmīgo soli, noslēdzot līgumu par jaunas elektroauto uzlādes stacijas izveidi, tādējādi arvien vairāk palielinot dažādību mūsu pakalpojumu klāstā. Mums ir svarīgi attīstīties līdzi tendencēm un nodrošināt, lai apmeklētāji var saņemt sev nepieciešamos pakalpojumus. Tāpat mēs atbalstām atbildīgus autobraucējus, kuri izvēlas dabai draudzīgākus transportlīdzekļus, tādā veidā domājot par sabiedrību un planētu kopumā. Prieks, ka šo autobraucēju skaits arvien vairāk pieaug ne tikai pasaulē, bet arī pie mums – Latvijā, līdz ar to ar nepacietību gaidām jaunās uzlādes stacijas atvēršanu.

Hanness Pīls (Hannes Pihl), “Summus Capital” valdes loceklis

Ņemot vērā uzlādes stacijas atrašanās vietu un lielo cilvēku plūsmu uz modes un izklaides centru “Rīga Plaza”, “Ignitis Latvia” plāno šajā uzlādes stacijā nodrošināt uzlādes pakalpojumus ne tikai elektromobiļu vadītājiem, bet arī citu pārvietošanās līdzekļu lietotājiem, piemēram, iespējama būs arī elektrisko skrejriteņu un elektrisko velosipēdu uzlāde.

Izstrādes stadijā ir arī “Ignitis ON” mobilās lietotnes versija latviešu valodā, kurā varēs atrast visas “Ignitis Latvija” attīstītās elektromobiļu uzlādes stacijas. Projekts tiks attīstīts vairākos posmos.

 

Uzlādēts viedoklis

Lieliski jaunumi, ka vēl viens tirdzniecības centrs piedāvās mums atteikties no benzīntanku koncepta. 300’000 eiro liekas daudz. Uzlādēts jau ziņoja, ka Eleport decembrī atklāja t/c Domina Shopping, ieguldot 150’000 eiro. Summas ir augstas. Ļoti interesē, ko nesīs nākamie posmi.

 

Avots uzladets.lv

Back to top