SimpleCharge atklāj 3 elektroauto uzlādes stacijas Ķīpsalā

SimpleCharge uzlādes stacija Zunda krastmalā

SimpleCharge Ķīpsalā uzstādījis trīs elektroauto uzlādes iekārtas. Tas veikts atbalsta programmas „Atbalsts tehnoloģiju uzstādīšanai Viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās” ietvaros. Latviešu uzņēmums SimpleCharge izstrādā elektroauto uzlādes risinājumus, kas izmanto gaismas stabu infrastruktūru. Uzlādes stacijas uzstādītas sadarbībā ar  Rīgas Domes Pilsētas Attīstības departamentu un Rīgas aģentūru “Rīgas Gaisma”.

Ķīpsalā, Zunda krastmalā, pretim Rīgas Tehniskās Universitātes Elektrotehnikas un Vides Inženierzinātņu fakultātei, SIA SimpleCharge uz trim secīgiem gaismas stabiem izvietojis elektroauto uzlādes iekārtas. Papildus uzlādes stacijām Zunda krastmalā, SimpleCharge 2021.gadā izvietoja uzlādes stacijas Apes ielā.

SimpleCharge risinājums priekš pašvaldības ir ļoti inovatīvs ar to, ka tā ieviešana ir salīdzinoši elementāra. Nav nepieciešami jauni būvdarbi, saskaņošanas, instalācijas, u.c., kas sumējoties izmaksā vairākas SimpleCharge uzlādes stacijas. Rezultātā SimpleCharge uzlādes stacijas var nedz tikai piedāvāt lētāku uzlādes pakalpojumu, bet arī ātrāku elektrotransportlīdzekļu uzlādes tīkla attīstību, kas ir svarīgi gan pilsētas klimata mērķu sasniegšanai, gan efektīvas transporta infrastruktūras nodrošināšanai.

Inese Andersone, Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja

Iekārtas izmanto jaudas balansēšanu, lai optimāli izmantotu apgaismes tīklā pieejamo jaudu. Katra iekārta spēj lādēt ar jaudu līdz 22 kW un tās ir ērti novietotas blakus stāvvietām, lai nodrošinātu elektroauto piekļuvi. Katra stāvvieta ir arī aprīkota ar attiecīgām satiksmes regulējuma zīmēm. Uzlāde pieejama 24 stundas diennaktī, izmantojot Eleport aplikāciju.

Mēs, Eleport, ļoti priecājamies par SimpleCharge uzņēmuma panākumiem, jo elektroauto uzlādes piedāvāšana dzīvesvietā ir kritiska, lai pārliecinātu cilvēku pārsēsties uz elektroauto. Kā SimpleCharge elektrouato uzlādes iekārtu operators esam novērojuši, ka iekārtas ir salīdzinoši pieprasītas.. Arī 2023.gadā aktīvi atbalstīsim SimpleCharge nedz tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, kur ļoti liels īpatsvars iedzīvotāju dzīvo daudzdzīvokļu mājās un ir sarežģīti ierīkot privāto uzlādes risinājumu.

Kārlis Mendziņš, Eleport vadītājs Latvijā

Latvija ir pirmajā vietā Eiropā pēc procentiem no iedzīvotāju skaita, kas dzīvo daudzdzīvokļu mājās (65,2%), kamēr Igaunija (61,1%) un Lietuva (58,9%) ieņem 3. un 4. vietu attiecīgi.

SimpleCharge misija ir samazināt nevienlīdzību uzlādes infrastruktūras pieejamībā un piedāvāt tiešām izdevīgu publisko elektroauto uzlādi. 2023.gadā plānojam izvietot ap 100 publiskās uzlādes stacijām Eiropā – Latvija, Igaunijā, Lietuvā, Rumānijā un Horvātijā. Daļai no staciju jau esam piesaistījuši Eiropas Reģionālo Struktūrfondu finansējumu, otrai daļai aktīvi meklējam sēklas investīciju.

Kristaps Elvis Volks, SimpleCharge biznesa attīstības vadītājs

SIA SimpleCharge uzņēmums tika dibināts 2021.gadā Pilsētvides Mobilitātes inkubatora ietvaros, ko organizēja VEFRESH, Rīgas Domes Pilsētas Attīstības departaments un Elektronikas un Datorzinātņu institūts. Kopš dibināšanas komanda ir izcīnījusi galvenās balvas tādos konkursos kā Ideju Kauss un Atspēriens, kā arī saņēmusi pirmssēklas investīciju no jaunuzņēmumu akseleratora Buildit. Komanda ir attīstījusi jaunu produkta dizainu un atrādījusi to pasaules auditorijai 2022.gada novembrī notikušajā “Smart City Expo World Congress” konferencē, Barselonā.

Avots uzladets.lv

Back to top