ABB jaunā elektroauto uzlādes stacija uzlādēs no saules

ABB E-mobility Terra Home uzlādes stacija

Pasaules ietekmīgākajā tehnoloģiju pasākumā CES 2023 ABB prezentējuši savu jauno “Terra Home” uzlādes risinājumu.

“Terra Home”, ko paredzēts laist pārdošanā jau šogad, atbilst nākamās paaudzes autovadītāju elektromobiļa uzlādes prasībām pēc iespējas vairāk lietot alternatīvās enerģijas avotus. Inovatīvā tehnoloģija ļaus lietotājiem efektīvāk izmantot sev pieejamos atjaunojamos enerģijas avotus un samazināt oglekļa dioksīda emisiju.

Tiek prognozēts, ka līdz 2040. gadam pasaulē būs nepieciešami 340 līdz 490 miljoni uzlādes staciju, turklāt no visām elektromobiļu uzlādes iekārtām 82% būs tieši mājas uzlādes.

Par godu jaunā risinājuma izstrādei ABB iepriekš pasūtīja globālu e-mobilitātes aptauju, kurā autovadītāji tika aptaujāti par 2023. gada prioritātēm. 90% aptaujāto norādīja, ka viņiem ir svarīgi veikt planētai draudzīgas izvēles. 86% respondentu apliecināja, ka nākamajā gadā centīsies samazināt emisijas, ko rada ceļošana. Savukārt pāreja uz elektromobili, līdztekus samazinot privātā transportlīdzekļa lietošanu un palielinot sabiedriskā transporta izmantošanu, ir būtisks solis uz videi draudzīgu rīcību, ko apsver autovadītāji.

Uzsākot vēl vienu gadu, kas būs izšķirošs ceļā uz sabiedrību ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni, mēs esam gandarīti redzēt aptaujas datus, kuros liela daļa sabiedrības vēlas pievienoties ceļā uz mūsu mērķi.

Jaunā uzlādes stacija “Terra Home” piedāvā unikālu iespēju nodrošināt vēl lielākam skaitam cilvēku maksimāli vienkāršu un stilīgu pāreju uz elektromobilitāti.

Leons van de Pāss (Leon van de Pas), ABB E-mobilitātes uzlādes biznesa līnijas viceprezidents

ABB “Terra Home” iespējams uzstādīt funkciju, kas automātiski kā prioritāro izmanto enerģiju, kura iegūta no atjaunojamiem vietējiem avotiem, piemēram, saules. Šādu iespēju kā īpaši nozīmīgu vērtē vairāk nekā puse respondentu (54%), kuri norādīja, ka biežāk izmantotu elektroauto, ja varētu nodrošināt, lai elektrība, kas to darbina, ir iegūta no atjaunojamiem avotiem.

“Terra Home” ir ne tikai jauns ilgtspējīgas uzlādes etalons, bet arī stila un vienkāršības paraugs. Minimālistiskais dizains, plaša materiālu izvēle un personalizācijas iespēja nozīmē, ka tas nevainojami iederēsies visdažādākajās mājās un dzīvesveidā.

Savukārt viedās funkcijas, piemēram, Plug N Charge, nodrošina tūlītēju un automātisku automašīnas un lādētāja atpazīšanu, padarot uzlādes autorizāciju pilnīgi nevainojamu. Interaktīvā apgaismojuma funkcija parāda uzlādes stāvokli, savukārt paziņojumi par uzlādes statusu ir viegli pieejami ABB E-mobilitātes lādētāja lietotnē, kuru var izmantot arī autentifikācijai, nodrošinot, ka tikai īpašnieks var pieslēgties savam “Terra Home”.

Vēl lielāku sirdsmieru īpašniekam sniedz “Terra Home” un ABB E-mobilitātes savienojamība mākonī, kas ļauj pieredzējušai komandai attālināti ātri un efektīvi apkalpot lādētāju, savukārt tālvadības programmaparatūras atjauninājumi nodrošinās nākotnes pieredzi, lai lietotāji vienmēr varētu izmantot jaunākās lādēšanas funkcijas.

 

Avots uzladets.lv

Back to top