Tesla Ķīnā radīs savu pirmo pilsētas auto

Tesla Model 3 var ilgi nepalikt autoražotāja mazākais modelis. Kalifornijas uzņēmums Ķīnā ir sācis darbā pieņemt dizainerus, lai izveidotu pilsētas automobili, ko uzņēmums plāno piedāvāt kā mazāko savu modeļu klāstā.

Savā oficiālajā WeChat kontā Tesla ziņoja, ka atrodas sākuma stadijā, lai atvērtu pētniecības un dizaina centru pasaules lielākajā elektrisko automobiļu tirgū. Paziņots, ka uzņēmumā ir daudz vakanču, tajā skaitā vairākas darbavietas gaidāmajā dizaina studijā. Tās uzdevums būs radīt ķīniešu stilam atbilstošus auto. Lai gan tas tā netika definēts, ilustrācijā paziņojumā par vakanci redzama skice, kas attēlo līdz šim mazāko auto.

Jau iepriekš baumas ir norādījušas uz Teslas pilsētas automobili, bet skice sniedz industrijai pirmo ieskatu par to, kāds šis modelis varētu izskatīties. Auto priekšpusē nepārprotami saskatāmas stila nianses no Model 3 un Model Y, lai gan tas ir mazāks par abiem. Tas gandrīz atgādina Genesis Mint koncepta auto, kas tika prezentēts 2019.gadā Ņujorkas auto izstādē, un tiek apgalvots, ka tas ir ceļā uz ražošanu kā daļa no Dienvidkorejas luksus firmas nesen izziņotā sešu automašīnu modeļu klāsta.

Nav nekādu garantiju, ka pilsētas auto izskatīsies tā, kā tas ir attēlots Tesla modeļa skicē. Ja tiek pieņemti darbā dizaineri, prognozējams, ka tie gribēs sākt modeļa izstrādi no nulles, nevis precizēt esošu projektu. Tāpat nav pieejamas tehniskās specifikācijas, lai gan ir saprātīgi pieņemt, ka tas tiks radīts ar elektrisko piedziņu un Tesla autonomās vadības tehnoloģiju.

“Tas būtu lieliski, tāpēc mēs to darīsim – mēģināsim izveidot Ķīnas dizaina un inženierzinātņu centru, lai Ķīnā faktiski izveidotu oriģinālu automobili pasaules mēroga patēriņam. Es domāju, ka tas būs ļoti aizraujoši,” teica uzņēmuma līdzdibinātājs un izpilddirektors Īlons Masks (Elon Musk) pēc pirmā Model 3 ar marķējumu “ražots Ķīnā” piegādes.

Tesla nesen atklāja fabriku Šanhajas nomalē. Tā sāka ražot Model 3 vietējam tirgum 2019.gada beigās, un nākamajos gados tajā varētu ražot vēl nenosaukto pilsētas automobili. Plašāka informācija par to, kad modelis tiks atklāts un vai tas tiks pārdots ASV, kur pilsētas automašīnām nav tik labs noiets, pagaidām paliek neatklāta.

Nākamais jaunais Teslas automobilis ir Model Y krosovers, kas bāzēts uz Model 3 un to paredzēts izlaist 2020.gada pirmajā pusē. Plānots, ka Cybertruck sāks ražot 2020. gada beigās, un paredzams, ka arī otrās paaudzes Roadster, kas veidots ar raķešu tehnoloģiju, šogad nonāks pārdošanā.

Back to top