Eiropas tirgū ienāk Ķīnā radītais elektroauto Aiways U5

Aiways vēsturē ieies kā pirmais Ķīnā ražotu auto zīmols, kura radītais elektroauto U5 SUV ienācis Eiropas tirgū. Lielais jautājums, uz kuru Aiways cer rast atbildi – vai Ķīna var konkurēt ar Eiropu Eiropas tirgū un gūt panākumus?

Aiways U5 SUV plašāku atpazīstamību guva septembrī, kad kļuva par pirmo Ķīnas elektroauto, kas saņēmis pilnu tipveida sertifikāciju no Vācijas testēšanas un sertifikācijas aģentūras TUV Rheinland. Tajā laikā tika lēsts, ka NEDC cikla rādiuss ir gandrīz 270 jūdzes (434 km), un U5 atbilda arī visām TUV Rheinland stingrajām trokšņa un drošības pārbaudēm. “Ķīnas autobūves nozare ir cieši apņēmusies izmantot alternatīvā dzinēja līnijas tehnoloģijas un plāno tās izmantot, lai atvērtu starptautiskos tirgus,” skaidroja TUV Rheinland sertifikācijas vadītājs Gunnars Flūgs (Gunnar Pflug). “TUV Rheinland ir kompetence un pieredze, lai nodrošinātu Ķīnas ražotājiem piekļuvi šiem tirgiem, izmantojot atbilstošus testēšanas un sertifikācijas pakalpojumus.”

Aiways U5 ir piecas sēdvietas un tas ir aptuveni Audi Q5 lielumā. Elektroauto piedāvā 190 HP elektromotoru ar aptuveni 230 lb-ft TQ no 0 RPM, kam teorētiski vajadzētu būt vairāk nekā pietiekami, lai pārvietotos pa Eiropas blīvajiem pilsētu centriem.

Aiways pirmajā gadā plāno klientiem piegādāt 2000 vienības, koncentrējoties gan uz kvalitātes nodrošināšanu, gan uz klientu apkalpošanu, kas būtu līdzvērtīga tam, ko sagaida Eiropas klienti. Ja viss noritēs veiksmīgi, Aiways 2021.gadā Eiropas klientiem var piegādāt 50000 elektroautomobiļus.

Back to top