Rivian sadarbībā ar Ford radīs pirmo Lincoln luksusa elektromobili

Rivian ir apvienojies ar Ford, lai attīstītu un ražotu Lincoln elektromobili. Lincoln ir Ford luksusa zīmols, kas kopš 1917.gada ražo ērtus un stilīgus sedanus un SUV.

Šis transportlīdzeklis būs Lincoln pirmais mēģinājums elektroauto jomā, bet ne pirmais mēģinājums izmantot akumulatoru savos transportlīdzekļos. Uzņēmums Lincoln jau agrāk ir izgatavojis divus spraudņu hibrīdus SUV, un tā mērķis ir īstenot projektu, kas radītu transportlīdzekli, kurš būtu darbināms bez degvielas.

Transportlīdzeklis tiks ražots uz Rivian “skrituļdēļa” platformas, kas sastāv no litija jonu akumulatoriem, kuri tiek iepakoti automobiļa grīdā. Rivian ražos skrituļdēļu dizainu tā rūpnīcā Normalā, Ilinoisā. Tomēr neviens no uzņēmumiem neatklāj, vai Lincoln elektroautomobilis tiks ražots Rivian vai Ford rūpnīcā.

Ford ir ienācis elektrisko auto tirgū, izgatavojot vairākus ar akumulatoriem darbināmos elektromobiļus (BEV). Uzņēmums 2018.gada martā paziņoja, ka līdz 2022.gada beigām izveidos 16 elektromobiļus un 40 elektrificētus transportlīdzekļus. Pēc tam, kad Ford jūlijā atklāja F-150 EV un novembrī – Mach-E, šķita, ka Ford pārorientē savu ražošanas līniju uz ilgtspējīgākiem risinājumiem.

Tomēr uzņēmums nolēma ieguldīt Rivian 500 miljonus ASV dolāru. Kad Ford apvienoja spēkus ar Plymouth – Mičiganā bāzētu elektrisko automobiļu ražotāju – tika ziņots, ka kompānijas kopā strādās, lai ražotu elektroauto. Rivian izpilddirektors RJ Scaringe paziņoja, ka partnerība palīdzēs virzīt pasauli uz videi draudzīgiem transporta veidiem.

“Šī stratēģiskā partnerība ir vēl viens svarīgs pagrieziena punkts mūsu centienos paātrināt pāreju uz ilgtspējīgu mobilitāti. Ford ir ilgtermiņa saistības attiecībā uz ilgtspēju, Bils Fords ir viens no nozares pirmajiem atbalstītājiem, un mēs esam sajūsmā par to, ka izmantojam savu tehnoloģiju, lai uz ceļa iegūtu vairāk elektromobiļu,” teikts Scaringe paziņojumā presei.

Ford nav vienīgais lielais uzņēmums, kas iepludina lielu naudas summu Rivian nākotnes plānos ražot ilgtspējīgus elektriskos automobiļus. Amazon nolēma ieguldīt uzņēmumā 700 miljonus ASV dolāru, kā arī iegādāties 100 000 elektrofurgonus, kas vēlāk piegādās uzņēmuma iepakojumus. Uzņēmuma jaunākajā investīciju raundā Rivian kopsummā ieguvis 1.3 miljardus ASV dolāru.

Ford un Rivian partnerība sasniegs to, ko RJ Scaringe plāno – paātrinās pāreju uz ilgtspējīgiem transporta veidiem. Kamēr Tesla elektromobiļu nozarē turpina ieņemt vadošo lomu, šķiet, ka Rivian gūst vērienu, pateicoties dažu pasaules lielāko uzņēmumu atbalstam.

Back to top