Porche plāno paplašināt uzlādes tīklu

Porsche nupat paziņoja, ka tās uzlādes tīkls Porsche Destination Charging līdz šī gada beigām paplašināsies par aptuveni 900 jaunām vietām. Pašlaik tīklā ir 1035 maiņstrāvas uzlādes punkti aptuveni 20 valstīs. Porsche klienti ar Taycan vai plug-in hibrīdmodeli var tos izmantot bez maksas.

Porsche uzstāda uzlādes punktus viesnīcās, lidostās, muzejos, iepirkšanās centros, sporta klubos un piestātnēs, starp citu, līdzīgi Tesla lādētāju tīklam.

“Pateicoties Porsche Destination Charging, mēs mūsu uzlādes tīklam pievienojam īpaši populāras vietas, vienlaikus norādot arī uz to, ka esam elektriskās mobilitātes paplašināšanas dzinējspēks. Līdz 2020.gada beigām vēlamies nodrošināt 2000 uzlādes vietu,” stāsta Martins Uršels (Martin Urschel), kompānijas Smart Mobility Sales & Operations viceprezidents. Līdz 2020.gada beigām tīklam būtu jāpalielinās līdz 2000 uzlādes vietām.

Programma tiks piedāvāta visos valsts tirgos, kur tiek pārdoti plug-in hibrīdmodeļi un pilnībā elektrificēti auto no Porsche, skaidro premium ražotājs. Eiropā tas attiecas uz Vāciju, Spāniju, Itāliju, Beniluksa valstīm un dažām Austrumeiropas valstīm. Brazīlija ir viena no valstīm tīklā ārpus Eiropas. Kā norāda Porsche, partneri programmā lādēšanas aparatūru saņem bez maksas. Tajā pašā laikā visā Eiropā Porsche rūpnīcās tiek uzstādītas arī 800 voltu uzlādes stacijas.

Turklāt Porsche autovadītāji var izmantot arī aplikācijā bāzēto uzlādes pakalpojumu Porsche Charging Service. Tikai janvāra beigās ražotājs paziņoja, ka desmit valstīs ir kļuvuši pieejami vairāk nekā 100 000 maiņstrāvas un līdzstrāvas uzlādes punkti. Tas nozīmē, ka Porsche gada laikā ir dubultojis uzlādes punktu skaitu – 2019.gada februārī bija pieejami 49,000 Porsche uzlādes punkti.

Informācijas avots – porsche.com

Back to top