ABB piedāvā mājsaimniecību uzlādes stacijas Terra AC Wallbox

Līdz šim ABB izmantoja zīmolu Terra savām līdzstrāvas uzlādes stacijām, bet tagad Šveices kompānija ir paplašinājusi savu piedāvājumu ar Terra AC Wallbox maiņstrāvas uzlādes staciju, kas paredzēta elektroauto uzlādei mājās. Jaunajā uzlādes stacijā iespējama uzlādes jauda līdz 22 kW un plānots, ka tā būs pieejama visā pasaulē no 2020.gada maija.

Mājās lietojamajai elektroauto uzlādes stacijai vajadzētu būt saderīgai ar visā pasaulē esošajām māju un ēku elektrosistēmām. Lietotājiem uzlādei būs iespēja izmantot arī pašu ražoto elektroenerģiju, piemēram, saules paneļu ģenerēto elektroenerģiju. Lai to paveiktu Terra AC ir uzstādīta elektroenerģijas uzskaites sistēma, kas var tikt integrēta gudrās mājas enerģijas vadības sistēmās, kā arī tā iespējo modernas slodzes vadības funkcijas.

Uzlādes stacija var tikt vadīta arī attālināti ar mobilo aplikāciju un savienojumu caur mākoņpakalpojumu, Bluetooth, WLAN vai ethernet tīklu. Šādā veidā ir iespējams arī atjaunot programmatūru vai izmainīt iestatījumus. Savienojums caur mākoņpakalpojumu ir veidots tā, lai pēc iespējas samazinātu darbības uz vietas. Publiskajās uzlādes stacijās uzlādes procesu var aktivizēt autorizējoties caur aplikāciju vai RFID identifikatoru.

Uzlādes stacija ir relatīvi maza, kas noteikti no ABB puses ir apzināti pieņemts lēmums. “Telpu taupošas konstrukcijas ļauj uzlādes staciju vienkārši uzstādīt uz sienas vai statīva, uzstādot divpusējus lādētājus”, kompānija norāda savā preses ziņā. Lādētāja mazais izmērs nozīmē, ka tajā nav iekšējo kabeļu. Tas ir arī ūdens un putekļu izturīgs, kas nozīmē, ka Terra AC Wallbox var tikt uzstādīts ārtelpās pat nelabvēlīgos laika apstākļos.

Frank Muehlon, ABB elektromobilitātes infrastruktūras risinājumu globālā biznesa vadītājs, raksturo mājas uzlādes staciju: “Viegli uzstādāma un lietojama sistēma, to bez piepūles būs iespējams integrēt šodienas patērētāju digitālajā dzīvesstilā, ļaujot viņiem efektīvi pārvaldīt savu elektroenerģijas patēriņu.”

AC Wallbox būs iespējams pasūtīt pie ABB partneriem. Šveices – Zviedrijas kompānija preses ziņā neatklāj savas mājsaimniecības uzlādes stacijas cenu.

Informācijas avots – www.abb.com

Back to top