Tesla Cybertruck, iespējams, saņēmis 600 000 iepriekšpasūtījumus

Saskaņā ar pūļpakalpojuma sarakstu dažu pēdējo mēnešu laikā gandrīz 400000 cilvēki ir rezervējuši elektrisko pikapu.

Tesla internetā sacēla pamatīgu vētru, kad novembrī tikai izlaists Cybertruck. Kopš tā laika ražotājs par elektrisko pikapu sniedzis visai ierobežotas ziņas, bet internets, iespējams, ir sniedzis plašāku informācijas atjauninājumu.

Pateicoties pūļpakalpojuma sarakstam, ko pirms vairākiem mēnešiem izveidoja Cybertruck īpašnieku kluba forums, ir saglabājies aptuvens pikapu iepriekšpasūtījumu skaits. Skaitlis 31. martā – aptuveni 622000 iepriekšpasūtījumi.

Pretstatā tam, ko par pēdējo atjaunināto iepriekšpasūtījumu skaitu novembrī vēstīja Tesla vadītājs Īlons Masks, mēs redzam apmēram 372000 jaunu pikapa iepriekšpasūtījumu. Vietnē Twitter Masks apgalvoja, ka saņemti 250000 Cybertruck iepriekšpasūtījumi. Autoražotājs neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus, kad tika jautāts pēc atjaunota, oficiāla pieprasījumu skaita .

Foruma informācijas apkopojums sniedz zināmu ieskatu arī par to, kurās vietās ASV un visā pasaulē cilvēki veic pasūtījumus. ASV ar lielu rezervi ir lielākais tirgus, saskaņā ar šo informāciju 76% no visām veiktajām rezervācijām. Kalifornija sastāda 13% no visiem ASV pasūtījumiem, kam seko Teksasa 6% apmērā un tad Florida 5% apmērā.

Globāli Kanāda ieņem otro vietu ar 10% no visiem pasūtījumiem, un Austrālija paliek trešajā vietā ar 3%. Atlikušie 11% ir sadalīti starp citām valstīm, tostarp Apvienoto Karalisti, Vāciju un Norvēģiju.

Lielākā daļa šo iepriekšpasūtījumu ir paredzēti divmotoru vai trīsmotoru Cybertruck. Agrākais modelis ir pieprasītākais, sastādot 49% no visiem pasūtījumiem, savukārt trīsmotoru modelis veido 42%. Vienmotora pikaps, kas būs lētākais variants, aizņem apmēram tikai 8% no visiem iepriekšpasūtījumiem, liecina šī informācija.

Labas ziņas tiem, kas iepriekšpasūtīšanā izvēlējušies augstākas veiktspējas un dārgākus modeļus – Tesla noteiks šo auto ražošanu par prioritāti.

Trīsmotoru Cybertruck sāks ražot vispirms 2021.gada beigās, tad divmotoru un vienmotora modeļi nonāks tirdzniecībā 2022.gada beigās. Cena elektriskajam pikapam sākas no $39900 vienmotora modelim un pieaug līdz pat $69900 trīsmotoru automobilim.

Back to top