Metz un Intis radījuši induktīvu uzlādes platformu elektroskrejriteņiem

Vācu ražotāji Metz un Intis ir izveidojuši induktīvu uzlādes platformu elektroskrejriteņiem. Bezvadu risinājums ar nosaukumu Easy Charge ir piemērots Metz Moover, bet būs pieejams arī visu pārējo ražotāju elektriskajiem skrejriteņu modeļiem. Šo induktīvās uzlādes risinājumu ir iespējams pielāgot, padarot to piemērotu arī citiem vieglajiem elektriskajiem transportlīdzekļiem, piemēram, elektrovelosipēdiem un elektriskajiem kravas velosipēdiem.

Pasūtījumu pieraksts jau ir atvērts trim dažādām induktīvās uzlādes platformu versijām – katra paredzēta Metz Moover uzlādei. Easy Charge 1 uzlādes sistēma elektriskajam skrejritenim un lielākās Easy Charge 3 un Easy Charge 5 uzlādes stacijas trīs vai piecu skrejriteņu paralēlai uzlādei. Uzņēmums stāsta, ka drīzumā tiks atklāta plašāka informācija par piegādes nosacījumiem un cenām.

Lādēšanas risinājums nāk no Intis. Uzņēmums ir iesaistīts arī bezvadu taksometru uzlādes koncepcijas pilotrūpnīcu izveidē Ķelnē un Mulhaimā pie Reinas, Vācijas intensīvākajā rūpniecības reģionā. Pēc ražotāja domām, Easy-Charge sistēma ir piemērota gan lietošanai telpās, gan āra apstākļos. Ja uzlādes platformā tiek novietots elektriskais skrejritenis, lādēšanas process sākas automātiski. Uzlādes procesa ilgumam un efektivitātei nevajadzētu būt zemākiem par vadošajiem uzlādes procesiem. “Saprātīga kontroles sistēma ļauj saudzīgāk uzlādēt baterijas,” savā kopīgajā paziņojumā presei norāda abi Vācijas uzņēmumi.

Tiek gatavoti risinājumi, lai induktīvās uzlādes platforma būtu saderīga ar citu ražotāju modeļiem. Metz & Intis arī norāda, ka tie spēs pielāgot tehnoloģiju dažādām pielietojuma jomām un klientam raksturīgajām prasībām B2B sektorā. Intis izstrādā versiju ar integrētu buferakumulatoru, lai platformu varētu izmantot neatkarīgi no atrašanās vietas vai barošanas avota.

Sākotnēji prezentētajos variantos platformas uzstādīšana ir vienkārša ar elektrotīkla kontaktspraudni – uzlādes platformas spraudnis iekļaujas jebkurā standarta mājas kontaktligzdā jebkur pasaulē, apgalvo abi uzņēmumi. Integrēta stāvokļa uzraudzības sistēma parāda arī uzlādes statusu, e-skrejriteņa uzlādes līmeni un informāciju par pakalpojumiem. Partneri norāda, ka induktīvā elektriskā skrejriteņu uzlādes stacija ir vispiemērotākā vietām, kur “jānodrošina uzticama e-skrejriteņu uzlāde, piemēram, publiskajās zonās, autobusu pieturās, vilcienu stacijās, pilsētas centros vai sabiedriskā transporta pieturās”. Sistēma piedāvā arī jaunus uzņēmējdarbības modeļus attiecībā uz autoparka lietojumiem, nomas un kravas velosipēdiem un e-velosipēdiem.

Abi pašlaik pieejamie Metz Moover modeļi – standarta modelis un jaudīgāka versija ar nosaukumu Moover Plus, kas ir pieejama kopš šī gada, – pēc ražotāju domām, var tikt modernizēti ar transportlīdzekļa detaļām. Šādā veidā jau iegādāto elektrisko skrejriteņu klientiem tagad ir arī induktīvās uzlādes iespēja.

Pirmo reizi prezentēts 2018.gadā, salokāmais Moover tiks ražots Zirndorfā, Vācijā. Līdz 2019.gada sākumam to tirgoja tikai ārpus Vācijas, bet kopš atļaujas e-skrejriteņiem piedalīties satiksmē uz Vācijas ceļiem, tas ir pieejams arī Vācijā (pat mazliet agrāk, pateicoties īpašam apstiprinājumam tolaik).

Veiktspējas datu kopsavilkums: uz 12 collu riteņiem Moover, kas sver ap 16 kg, sasniedz maksimālo ātrumu 20 km/h, elektromotora darbībai paātrinoties pēc rokas akseleratora piespiešanas. Metz kā kopējo lietderīgo slodzi min 110 kg, 250 W kā nepārtraukto jaudu un 500 W kā maksimālo jaudu. Akumulatora ietilpība ir 216 Wh, un to var uzlādēt pie kontaktligzdas vai nu jau arī bezvadu režīmā trīs līdz četru stundu laikā. Ražotāja norādītais attālums ir līdz 25 km.

16,5 kg Moover Plus, kas neizskatās ļoti atšķirīgi no standarta modeļa, nepārtrauktā jauda ir 500 W ar kopējo lietderīgo slodzi, kas palielināta par 20 kg (130 kg).

Informācijas avots – metz-moover.de

Back to top