Tier elektriskajos skrejriteņos integrē ķiveres

Eiropas mobilitātes operators Tier ir kļuvis par pirmo lielāko elektrisko skrejriteņu uzņēmumu, kas integrē ķiveres transportlīdzekļos. Salokāmās ķiveres ietilpst kastītē, kas piestiprināta pie motorollera zem stūres stieņa.
Šomēnes Tier plāno Parīzē un Berlīnē izvietot 200 e-skrejriteņus, kas aprīkoti ar ķiverēm. Vasaras gaitā Tier izvietos vēl 5000 ar ķiverēm aprīkotus elektroskrejriteņus.

Šī gada sākumā JAMA Surgery publicēja pētījumu, kurā redzams, ka elektroskrejriteņu vadītāju gūto traumu skaits pēdējos četros gados ir gandrīz trīskāršojies. No tiem, kas piedalījās pētījumā, mazāk nekā 5% lietojuši ķiveri, kā rezultātā trešdaļa no aptaujātajiem guvuši galvas traumu.

Turklāt, ņemot vērā bažas par COVID-19, Tier eksperimentē ar antibakteriālu, pašdezinficējošu Protexus rokas stieņa tehnoloģiju. Tier pārbauda šos rokturus Parīzē un Bordo.

Ir vērts atzīmēt, ka Wheels, bez pedāļu transportlīdzekļu operators, ir ieviesis abas šīs funkcijas. Decembrī Wheels ieviesa gudro ķiveru sistēmu saviem velosipēdiem, kas ieslēdzas aizmugurējā spārnā un jūt, ja transportlīdzekļa vadītājs nav uzvilcis ķiveri. Martā Wheels sāka aprīkot e-velosipēdus ar paštīrošiem stūres stieņiem un bremžu svirām, pieejamus patērētājiem iknedēļas vai ikmēneša īrei.

Tier, kas dibināts 2018.gadā, līdz šim ir palielinājis finansējumu $131 miljonu apmērā. Februārī startaps pagarināja B sērijas kārtu par vairāk nekā $100 miljoniem. Pēc dažām dienām Tier paziņoja par Coup elektrisko mopēdu iegādi, lai sāktu savu mopēdu nomas pakalpojumu. Tier, kas bāzēts Berlīnē, pašlaik darbojas 55 pilsētās 11 valstīs.

Back to top