Rivian izpildīs Amazon pasūtījumu noteiktajā termiņā

ASV elektroauto startaps Rivian pēc pandēmijas izraisītā pārtraukuma ir atsācis darbu savā rūpnīcā Normā, Ilinoisā, un ziņo, ka Amazon elektrisko furgonu pasūtījumam nevajadzētu kavēties.

Turpretim 7.aprīlī, kad pandēmija ASV vēl bija sākumstadijā, amerikāņu kompānija paziņoja par pandēmijas ierobežojumiem, kas nozīmēja, ka uzņēmuma divi debijas elektrofurgoni, R1T E-pickup un R1S E-SUV, iespējams, tiks atlikti uz 2021.gadu. Rivian norāda, ka šobrīd viņi par prioritāru uzskata pasūtījumu izpildi lielajiem klientiem, nevis savu jauno produktu laišanu tirgū.

Rivian vadītājs RJ Skarindžs (RJ Scaringe) stāsta, ka transportlīdzekļu inženierijas un dizaina komandas izstrādā digitālās metodes, lai pārliecinātos, ka programmas laiks paliek nemainīgs. Paredzams, ka Rivian līdz 2022.gadam piegādās Amazon 10000 īpaši konstruētus e-transportlīdzekļus. Piegādes plānots sākt jau 2021.gadā. Kopējā pasūtījumā līdz 2030.gadam paredzēts ne mazāk kā 100 000 elektroapgādes transportlīdzekļu. Izņemot ārējo dizainu, neviens uzņēmums nav atklājis sīkākas ziņas par Amazon elektroapgādes transportlīdzekli.

Vēl pirms oficiālā sadarbības līguma Amazon ieguldīja 700 miljonus ASV dolāru startapā 2019.gada februārī kopā ar citiem investoriem, kā arī finansējumu piešķīra tikko aizritējušajā jaunākajā kārtā janvārī.

Šī iemesla dēļ Rivian, saprotams, vēlas pēc iespējas ātrāk darbināt bijušo Mitsubishi fabriku Normā, Illinoisā. Pārtraukums cīņā pret pandēmiju bija tikai viens no diviem šķēršļiem, ko Rivian nācies pārvarēt. Tajā pašā laikā Ford zīmols Lincoln paziņoja, ka nebūvēs elektroauto, kura pamatā ir Rivian elektroauto platforma. Pārsteidzošais projekta noslēgums nāca tikai aptuveni trīs mēnešus pēc tā izziņošanas. Tagad Lincoln pats vēlas attīstīt pirmo elektroauto. Tomēr Lincoln joprojām strādā pie “alternatīvā transportlīdzekļa”, kas balstīts uz Rivian tehnoloģiju.

Tikmēr Electrek apgalvo, ka uzzinājis, ka Rivian pēdējā laikā sācis interesēties par maksas infrastruktūru. Kompānija plāno savu uzlādes staciju tīklu ar nosaukumu Rivian Adventure Network un šī iemesla dēļ domā algot darbiniekus, kas iepriekš strādājuši Tesla superlādētāju tīklā.

Informācijas avoti – techcrunch.com, electrek.co

Back to top