Citroën ë-SpaceTourer tirgū parādīsies 2020.gadā

PSA paātrina savus centienus iespraukties komerciālo elektrisko automobiļu tirgū – Citroën paziņojis, ka līdz gada beigām palaidīs arī kompakto busiņu Spacetourer, elektroauto versijai dodot nosaukumu ë-SpaceTourer.

Peugeot tam sekos ar modeli Peugeot e-Traveller, ko ieplānots piedāvāt tirgū pirms 2020.gada beigām. Abos auto tiek izmantota viena un tā pati tehnoloģija ar 100 kW elektromotoru, un ir izvēle starp divu akumulatoru versijām ar 50 vai 75 kWh kapacitāti. Pēdējais nodrošina WLTP diapazonu līdz 330 kilometriem.

Par trešo grupā ietilpstošo elektrisko mikroautobusu Opel Zafira Life paziņots, ka tas tiks sākts tirgot 2021.gada sākumā. Tāpat kā Zafira Life komerctransporta līdzinieki Peugeot e-Expert, Citroën ë–Jumpy un Opel Vivaro-e, Zafira Life arī izmanto labi zināmo PSA piedziņu.
Atgreiežoties pie ë-SpaceTourer (un e-Traveller), kuru uzlādes iespējas arī ir vienādas: vienfāzes 7,4 kW lādētājs ir uzstādīts pamatpakā, trīs fāžu 11 kW lādētājs ir pieejams kā papildus komplektācija. Izmantojot līdzstrāvu, nelielais akumulators tiek piepildīts līdz 80 procentiem 30 minūtēs, lielais akumulators – 45 minūtēs, kas atbilst vidējai uzlādes jaudai – 80 kW.

Atšķirībā no komerciālo automobiļu versijām šie kompaktie furgoni ir paredzēti privātiem klientiem (liels, bet elastīgs interjers) un pasažieru pārvadājumiem (līdz deviņiem sēdekļiem). Lielākā atšķirība salīdzinot ar Peugeot e-Traveller ir tā, ka Peugeot piedāvā tikai savu kompakto elektrisko mikroautobusu vēl divās pagarinātās versijās. Tajā pašā laikā ë-SpaceTourer ir arī pieejams visīsākajā XS versijā (4,60 metru garums).
Citroën piedāvās modeli kopumā četrās versijās, pa divām privātajiem un biznesa klientiem. Feel komplektācija (pieejami visi trīs garumi) un Shine komplektācija (tikai M izmēra (4.95 metri) un XL izmēra (5.30 metri) versijas) ir vērstas uz ģimenēm vai klientiem, kuriem patīk ceļot ar draugiem, piedāvājot sēdvietu skaitu no piecām līdz astoņām personām. Tā kā sēdekļus var viegli pārvietot, izmantojot sliežu sistēmu, salonu var brīvi pārkārtot, dodot vai nu lielāku vietu pasažieriem, vai arī izveidojot lielāku bagāžas nodalījumu.

Abas biznesa komplektācijas vienkārši sauc par Business un Business Lounge. Ja pirmā komplektācija ar maksimālo ietilpību (iepriekš minētās deviņas sēdvietas) ir vairāk domāta taksometru un pasažieru pārvadājumiem, Business Lounge ar sešām vai septiņām sēdvietām ir paredzēts kā “mobilā dzīvojamā istaba vai birojs” atbilstoši Citroën teiktajam. Vienvietīgos ādas sēdekļus otrajā rindā var pagriezt, kā arī var izlocīt galdu. Īpaši tumši tonētie aizmugurējie logi ir paredzēti, lai nodrošinātu nepieciešamo privātumu, piemēram, šoferu pakalpojumiem un VIP klientu pārvadājumiem.

Attiecībā uz aprīkojumu, braukšanas asistēšanas sistēmām un savienojamību SpaceTourer atbilst pašreizējam PSA standartam. Līdz pat 15 asistēšanas sistēmas uzlabo komfortu un drošību, tā pat ir pieejamas tādas funkcijas kā priekšējais displejs un 180 grādu aizmugurējā kamera. Navigācijas sistēma Connect Nav piedāvā reāllaika satiksmes informāciju sadarbībā ar tādiem tīkla pakalpojumiem kā TomTom Traffic. Turklāt 7 collu displejs ļauj izmantot arī viedtālruņa funkcijas, izmantojot Android Auto vai Apple CarPlay.

Lai gan Citroën paziņojumā presei nav minējis cenas ë-SpaceTourer, Citroën ir paziņojis par jaunā C4 prezentāciju jūnija beigās. Kompaktais modelis būs pieejams arī elektroauto versijā ar nosaukumu ë-C4. Sīkāka informācija par šo elektroauto pagaidām nav pieejama.

Atjauninājums 2020.gada 3.septembris: Sākot Citroën ë-SpaceTourer pasūtījumus savā dzimtajā Francijā, ir publicēta pirmā informācija par cenām. Francijā cenas sākas no 55900 eiro (ieskaitot nodokļus), un Citroën mazliet neskaidri paziņoja, ka elektriskais busiņš būs pieejams pie tirgotājiem 2020.gada otrajā pusē, kas faktiski ir jau tagad. Cenu paziņojumā nebija norādīts arī precīzs dažādo izmēru modeļu cenu atšķirības, kā arī divu akumulatoru izmēru cenu atšķirība.

Atjauninājums 2020. gada 6.oktobris: Uzņēmums tikko ir laidis pārdošanā Citroën ë-SpaceTourer arī Apvienotajā Karalistē, kur tas ir pieejams pasūtīšanai, un pēc Government Plug-in Car Grant (PICG) subsīdijas cenas sākas no GBP 45600 par Business komplektāciju.

Informācijas avoti – citroen.com

Back to top