150 Volkswagen darbinieki testē pirmos ID.3 elektromobiļus

VW ir izveidojis darbinieku autoparku ID.3 transportlīdzekļu rūpnīcā Cvikavā, Vācijā. Pirmie elektriskie automobiļi tagad ir nodoti testa braucējiem no Cvikavas, lai veiktu stresa testu ikdienas dzīvē. Tomēr programmatūras ziņā testa transportlīdzekļi vēl neatbilst mērķa sērijas statusam.

Simts piecdesmit darbinieki trīs vietās Saksijā pārbauda transportlīdzekļus reālos apstākļos. Attīstītāji vēlas novērtēt anonīmus datus par ID.3 izmantošanu un vadīšanu. VW runā par “ID.3 papildu kvalitātes nodrošināšanu pirms to palaišanas tirgū”.

Transportlīdzekļi tiks nogādāti vairākos posmos izvēlētajiem darbiniekiem Čemnicā, Drēzdenē un Cvikavā tuvāko nedēļu laikā. Darbinieki bija pieteikušies pārbaudei un tika izvēlēti pēc nejaušības principa. Volkswagen publicētajā foto redzami 33 ID.3, kas tika nodoti darbiniekiem.

“Visaptverošie braukšanas profili, gatavojoties ID.3 ieviešanai Eiropas tirgū, ir ārkārtīgi vērtīgi mums un paver vēl vairāk optimizācijas iespēju”, sacīja Volkswagen zīmola valdes loceklis e-mobilitātes jautājumos Tomass Ulbrihs (Tomass Ulbrich). “Tā ir ļoti personiska atgriezeniskā saite no mūsu darbiniekiem. Tas nozīmē, ka mūsu komanda Cvikavā ne tikai veido ID.3 pēc augstākajiem kvalitātes standartiem, bet arī aktīvi palīdz tehnoloģiju un elektromobiļu tālākā attīstībā.”

Volkswagen apgalvo, ka transportlīdzekļiem vēl nebūs pēdējās plānotās programmatūras versijas, kad tie tiks piegādāti, un tie saņems regulārus atjauninājumus testa laikā. Pat pirmajiem klientu spēkratiem, kurus paredzēts piegādāt septembrī, vēl nebūs divu funkciju – viedtālruņa pieslēguma App-Connect un attālināti vadāmā priekšējā displeja Max aprīkojumā. Saskaņā ar iepriekšējiem VW paziņojumiem, citas funkcijas, kas sākumā nebūs pieejamas, piemēram, automātiskā stāvvietu sistēma, tiks pievienotas vēlāk izmantojot atjauninājumus.

VW stāsta, ka ID.4 ražošana Cvikavā jāuzsāk šogad. Pirmo e-SUV, kura pamatā ir MEB, sērijas versijas pirmie attēli pagājušajā nedēļā parādījās Ķīnā.

Informācijas avots – volkswagen-newsroom.com

Back to top