VW no šī brīža Cvikavā ražos tikai elektriskos automobiļus

Pēdējais transportlīdzeklis ar iekšdedzes dzinēju noripojis no montāžas līnijas VW rūpnīcā Cvikavā. Volkswagen rūpnīca Saksijā nākotnē ražos tikai elektromobiļus, sākot ar VW ID.3.

Pēc 116 gadiem, kas pagājuši, ražojot iekšdedzes dzinējus, Volkswagen Cvikavas rūpnīca tagad ir paredzēta tikai elektriskajiem automobiļiem, kuru pamatā ir MEB platforma. Pēdējais iekšdedzes dzinēja auto, kas noripoja no ražošanas līnijas, bija Golf R Estate ar 2,0 litru benzīna dzinēju.

Reinhard de Vries, Volkswagen Saksijas tehnoloģiju un loģistikas direktors: „Šodien mums ir vēsturiska diena. Mēs lepojamies ar to, ko esam sasnieguši līdz šim un vienlaikus ļoti gaidām to, kas mūs sagaida nākotnē. Elektroenerģijas mobilitātes tendence turpinās pieaugt. Mēs izpildīsim šo pieprasījumu no Cvikavas puses – mēs jau esam radījuši iespēju nākamgad uzbūvēt 330 000 transportlīdzekļus.”

VW jau ir pārveidojis Cvikavas rūpnīcas daļu par MEB elektromobiļu ražošanu, un ID.3 ražošana notiek kopš 2019.gada novembra (izņemot ar koronavīrusu saistīto pārtraukumu). Darbs šeit turpinās – 2020.gada maijā Cvikavā tika piegādāta pirmā no piecām preses galvām. Nākotnē rūpnīca pati ražos gandrīz visas daļas.

ID.3 ir pirmais MEB modelis no Saksijas rūpnīcas. Pārveidojot ražošanas līniju, ko joprojām izmantoja Golf Estate, elektrisko automobiļu ražošanas jauda tagad var palielināties. ID.4 ražošana sāksies šovasar Cvikavā. Turklāt VW šeit būvēs elektromobiļus citiem grupas zīmoliem, proti, Audi Q4 e-tron un arī Seat el-Born. Tikai Škoda plāno citu maršrutu savam MEB elektriskajam Enyaq – Škoda galvenā uzņēmuma rūpnīca Mlada Boļeslavā no 2020.gada beigām būvēs e-SUV uz tās pašas līnijas kopā ar MQB modeļiem.

Tagad rūpnīca gatavojas pēdējam paplašināšanās posmam, kurā līdz 2021.gadam parādīsies seši MEB modeļi trim iepriekš minētajiem grupas zīmoliem. Volkswagen izstrādā kvalifikācijas programmas visiem 8000 darbiniekiem, lai sagatavotu tos elektrisko automobiļu ražošanai. Pēc VW ziņām, līdz 2020.gada beigām Cvikavas komanda būs pabeigusi treniņnometni.

Kopš Volkswagen pārņēma Cvikavas rūpnīcu deviņdesmitajos gados, tur saražoti vairāk nekā seši miljoni automašīnu. Tomēr nākotne sākas pie mazākām jaudām, VW līdz šim Cvikavā saražojis ap 10000 ID.3.

Informācijas avots – volkswagen-newsroom.com

Back to top