Renault izveido uzlādes staciju meitasuzņēmumu

Renault grupa ir izveidojusi jaunu meitasuzņēmumu, ko sauc par Elexent, lai palīdzētu citiem uzņēmumiem rast risinājumus, kā veikt uzlādes elektriskajiem auto vai spraudņa hibrīdu auto parkiem. Filiāle Francijā jau darbojas.

Tomēr Francijas tirgus nav mērķis, jo Elexent vēlas darboties Eiropas līmenī. Saskaņā ar izpilddirektora Nikolā Šottija (Nicolas Schottey) teikto, līdz šī gada beigām tiks atvērtas vēl četras filiāles – Vācijā, Lielbritānijā un Beniluksa valstīs.

Jaunā Renault meitasuzņēmuma pamatā ir atklāsme, ka pēc panākumiem, kas gūti elektrisko transportlīdzekļu izmaksu samazinājumā un piedāvājuma klāsta paplašināšanā, joprojām ir viens būtisks šķērslis elektrisko automobiļu plašākai pieņemšanai – uzlāde. “Šis šķērslis individuāliem klientiem tika lielā mērā atrisināts, ieviešot mājas uzlādes aprīkojumu. Bet uzņēmumu autoparkiem, kas ir atslēga uz elektromobiļu lielāka mēroga izmantošanu, kaut kas vēl trūka,” stāsta Šottijs.
No Elexent viedokļa uzlādes process ir sarežģīts, un tam nepieciešamas plašas zināšanas un cieša koordinācija starp iesaistītajiem partneriem. Tādējādi uzņēmums vēlas piedāvāt pilnīgu paketi no plānošanas, uzstādīšanas un nodošanas ekspluatācijā līdz pat kontrolei un apkopei.

“Mūsu mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem izveidot vai paplašināt savu elektroauto floti, nodrošinot lietošanai gatavus uzlādes risinājumus,” norāda izpilddirektors Nikolā Šottijs. Elexent strādā kopā ar Schneider Electric un Alfen iekārtu nodrošinājumam, ar Snef iekārtu instalācijai un ar Izivia pakalpojuma nodrošināšanai. Uzlādes risinājumu fokusā jābūt ietvertai enerģijas optimizācijas stratēģijai un, iespējams, arī atjaunojamās enerģijas integrēšanas risinājumiem.

Tiek uzrunāti visi uzņēmumi, kuru teritorijā ir plānotas vairāk nekā divas uzlādes stacijas. Renault meitasuzņēmums ir nodibinājis jau aktīvu filiāli Francijā kopā ar Solstyce – uzņēmumu, kas specializējas uzlādes infrastruktūrā un atjaunojamās enerģijas risinājumos. Elexent plāno arī paļauties uz vietējiem partneriem, lai paplašināšanos Eiropā. Priekšrocība ir tā, ka viņi zina tirgu un vietējos noteikumus un runā vietējā valodā, norāda Šottijs. Pēc viņa teiktā uzņēmums jau strādā arī pie Eiropas mēroga projektiem: “Mēs strādājam pie franšīzes projekta ar automašīnu nomas kompāniju, lai uzstādītu uzlādes stacijas visos tās birojos Francijā, kā arī ar izplatītāju, kurš vēlas paplašināt savu elektromobiļu autoparku. Mēs arī atbalstām Renault Trucks un Volvo Trucks savu elektromobiļu klāsta paplašināšanā,” norāda izpilddirektors.

Informācijas avoti – renault.com, elexent.fr

Back to top