Horvātija ar 5.8 miljoniem eiro subsidē elektroauto iegādi

Horvātijā tiešsaistes pieteikšanās procedūra jaunajam uzaicinājumam par finansējumu elektriskajiem un hibrīdtransportlīdzekļiem bija jāatceļ jau pēc divām minūtēm, jo no privātpersonām tika saņemts tik daudz pieteikumu, ka 2020.gada budžets finansējuma programmai 2,9 miljonu eiro apmērā bija izsmelts.

Vides aizsardzības un energoefektivitātes fonds, kas ir atbildīgs par naudas sadali, saņēma 546 pieteikumus no iedzīvotājiem energoefektīvu transportlīdzekļu līdzfinansēšanai divu iepriekš minēto minūšu laikā. Lauvas daļa no šiem pieteikumiem, 470, bija paredzēti elektromobiļiem. Pieteikties varēja arī spraudņu hibrīdi, ūdeņraža transportlīdzekļi un elektriskie velosipēdi.

Kopumā atbalsta programmas ietvaros Horvātijas valsts privātpersonām un uzņēmumiem vienlīdzīgi sadala 5,8 miljonus eiro. Balkan Green Energy News vēsta, ka tiešsaistes pieteikšanās procedūra uzņēmumiem tika ļoti ātri rezervēta. Mājaslapā iestāde norādījusi, ka interese tiešām bijusi milzīga un noteikti bijuši daudzi vīlušies cilvēki, kas nav spējuši pieteikties finansējumam.

853 pretendenti, kuriem izdevās pieteikties uz subsīdiju energoefektīvu transportlīdzekļu iegādei privātiem vai uzņēmējdarbības mērķiem, tagad var cerēt uz valsts subsīdiju līdz pat 40 procentiem no pirkuma cenas. Atkarībā no transportlīdzekļu kategorijas subsīdijas likmes ir noteiktas robežās no 665 līdz 9297 eiro.

2014.gadā Horvātija ieviesa subsīdiju elektriskajiem un hibrīda transportlīdzekļiem un, kā tiek ziņots, to atjaunoja 2018.gadā. Kopš tā laika subsidēti 3500 jauni transportlīdzekļi par kopumā 14,6 miljoniem eiro, liecina iepriekš minētais ziņojums. Ar koronavīrusu saistītās veselības krīzes dēļ pieteikšanās procedūra šogad pirmo reizi bija pilnībā digitāla.

Informācijas avots – balkangreenenergynews.com

Back to top