DS no 2025.gada piedāvās tikai elektroautomobiļus un spraudņu hibrīdus

PSA zīmola DS Automobiles elektrifikācijas stratēģija paredz vēl lielāku orientāciju uz e-mobilitāti – no 2025.gada DS plāno piedāvāt tikai pilnīgi elektriskus modeļus un spraudņu hibrīdus.

Solījums, kas atklājas preses relīzē par dizaina pētījumu Aero Sport Lounge. Tirdzniecības nodaļa automašīnai izveidojusi vārdu Sustainoble, kas kā “luksusa un vides apziņas simbioze” paredzēta, lai dotu ieskatu zīmola nākotnē.

Galvenais teikums par nākotnes attīstības stratēģiju ir atrodams preses informācijas beigās. “Mērķtiecīgā elektrifikācijas stratēģija paredz vēl lielāku orientāciju uz e-mobilitāti – no 2025.gada DS Automobiles plāno piedāvāt tikai pilnīgi elektriskus modeļus un spraudņu hibrīdus,” teikts paziņojumā.

Pašlaik frančiem savā klāstā ir tīri elektrisks automobilis DS 3 Crossback E-TENSE, kas pārņem piedziņas tehnoloģiju no Opel Corsa-e un Peugeot e-208. Lielākais DS 7 Crossback ir pieejams ar PHEV piedziņu, četrriteņu piedziņas versijai drīz sekos mazjaudīgāks un lētāks variants ar priekšējo riteņu piedziņu. Saskaņā ar paziņojumu, lielais DS 9 sedans, kam tirgū nonākt paredzēts 2020.gada beigās, būs pieejams ar trim PHEV piedziņām.

Drīz zīmols varētu ieviest vēl vienu elektroauto. Kā vēsta Francijas mediji, PSA līdz gada beigām prezentēs DP 4 E-TENSE. Jūnija sākumā DS paziņoja, ka no 2021.gada būvēs modeli Opel rūpnīcā Rüsselsheim – saskaņā ar ziņojumiem tas būs DP 4. Lai gan elektrificētais auto izmantos lielāko EMP2 platformu (kas šobrīd tiek piedāvāta lielākoties kā PHEV), kā iespējamie tehniskie dati tiek minēts elektromotors ar 100 kW jaudu un 50 kWh akumulatoru. Citiem vārdiem sakot, tieši tādi paši dati kā DS 3 Crossback E-TENSE un tā māsu modeļiem, kas balstīti uz mazāko E-CMP.

Pagaidām nav zināms, vai DS vēlāk pievienos sērijas modeli Aero Sport Lounge savam elektromobiļu klāstam. Ar garumu ap pieciem metriem modelis iekritīs DP 9 segmentā – bet šeit būtu nepieciešams vairāk nekā 100 kW un 50 kWh, lai pārliecinātu klientus luksusa klasē.

Informācijas avoti – dsautomobiles.com via motor1.com

Back to top