Mūsu blogs

EV pasaules jaunumi

BMW iNext ražos kā BMW iX

Gandrīz pirms diviem gadiem BMW prezentēja Vision iNEXT, kas ir pilnīgi elektrisks, ļoti automatizēts un pilnībā tīklā pieejams tehnoloģiju flagmanis. Kā tagad atklāj BMW Blog, sērijas modelis sauksies BMW iX un tas nonāks ražošanā 2021.gada jūlijā.

Jaunais BMW elektriskais krosovers uz bagāžnieka iegūs žetonu ar jauno nosaukumu – iX – un trīs auto varianti katrs piedāvās atšķirīgu elektrisko diapazonu ar jaudu 230, 390 un 455 kW.

Papildus citiem paziņotajiem jauninājumiem BMW ievieš to, ko dēvē par Natural Interaction, kas nodrošina dažādus saziņas veidus ar automašīnu, tostarp materiālus, kas ir jutīgi pret pieskārieniem. iX ražošanas automobilim būs šī tehnoloģija, un nākotnē tā tiks ieviesta arī citiem augstākās klases modeļiem.

Luksusa elektroauto izmēros būs starp X3 un X5 un tiks piedāvāts ar četrriteņu piedziņu. Papildu funkcijas ietver divasu pneimatisko balstiekārtu un mīkstas aizvēršanas durvis.

Pagājušā gada beigās BMW atklāja sagatavošanās darbus jaunā flagmaņa elektroauto ražošanai Dingolfinga rūpnīcā, kas sāks darbu nākamgad. ASV klientiem būs jābūt mazliet pacietīgākiem -lai arī globālā ražošana sāksies 2021.gada jūlijā, ASV ražošanas nišas tiks piegādātas vēlāk gada laikā. Tas nozīmē, ka pirmās BMW iX vienības nokļūšanu ASV visreālāk ir sagaidīt 2022.gada sākumā.

Informācijas avots – bmwblog.com

Back to top