Amazon pasūta vairāk nekā 1800 elektrobusus no Mercedes Benz

Amazon pasūta vairāk nekā 1800 elektrotransportierus no Mercedes-Benz Vans. Pasūtījumā iekļauti ap 600 eVito un vairāk nekā 1200 eSprinter piegādes furgoni, Amazon gaida piegādes, kas sāksies šogad. Šis ir līdz šim lielākais pasūtījums elektromobiļiem no Mercedes pārvadātāju vienības.

Interneta gigants Amazon spēris nozīmīgus soļus, lai elektrificētu savu auto parku. Tiek ziņots, ka interneta mazumtirgotājs cer līdz 2022.gadam no Rivian, kas ir jauns ASV uzņēmums, sagaidīt 10000 elektriskos furgonus. Kopējais pasūtījums līdz 2030.gadam paredz ne mazāk kā 100000 elektriskos transportlīdzekļus.

Eiropā Amazon paļāvies uz tādiem ražotājiem kā Mercedes. Minhenē uzņēmums izmanto 40 StreetScooters un desmit Mercedes eVito. Amazon nesen pievienoja 340 uzlādes stacijas un katru dienu kopā ar Mercedes partneri apkalpo vairāk nekā 150 elektriskos piegādes automobiļus savā sadales centrā Esenē.

Ņemot vērā Daimler komerciālo transportlīdzekļu pasūtījumu, uzņēmums ziņo, ka tas ir daļa no Amazon CO2 stratēģijas. Iniciatīva, kas izveidota ar Global Optimism, proti, The Climate Pledge 2019.gadā, ar mērķi palīdzēt sasniegt Parīzes nolīguma mērķus desmit gadus agrāk, t.i., 2040.gadā.
Mercedes-Benz tagad ir pievienojies Climate Pledge. Ola Källenius, Daimler AG un Mercedes-Benz AG valdes priekšsēdētājs stāsta: “Mēs esam kopā ar Amazon, Global Optimism un citiem The Climate Pledge parakstītājiem, apņemoties līdz 2040.gadam būt bez oglekļa emisijām. Viņš izteica cerību, ka tas dos “impulsu mūsu ilgtspējai”.” Izpilddirektors atsaucas uz Mercedes Ambition2039 iniciatīvu, kas prezentēta pirms gada. Tas ietver mērķi, ka no 2022.gada visām Daimler ražotnēm jāražo transportlīdzekļi klimatneitrālā veidā. Būtisks elements ir akumulatoru ražošana, kas no 2022.gada arī būs CO2 neitrāla visā pasaulē.

Šo solījumu atzinīgi novērtēja arī Amazon dibinātājs un izpilddirektors Džefs Bezoss (Jeff Bezos). Viņš uzsvēra, ka “lai dekarbonizētu transporta nozari un risinātu klimata krīzi, ir jāturpina inovācija un partnerība ar tādiem autoražotājiem kā Mercedes-Benz.”

Attiecībā uz 1800 elektriskajiem furgoniem pēc pasūtījuma – inovācija ir relatīva. EVito un lielizmēra busiņš eSprinter ir pierādījuši sevi kā standarta modeļi loģistikas telpā.

ESprinter, kas paredzēts Amazon, ir paneļu furgons ar pieļaujamo pilnu transportlīdzekļa masu 3500 kilogrami augsta jumta konstrukcijā. Elektromotors ar 85 kW jaudu darbina priekšējo riteņu piedziņu ar griezes momentu līdz 295 Nm. Amazon izvēlējās lielāku akumulatoru, kura izmantojamā akumulatora kapacitāte ir 47 kWh (pilnā kapacitāte 55 kWh). Tādējādi elektrotransportlīdzeklis spēj veikt distanci 168 km garumā un auto maksimālā lietderīgā slodze ir 891 kilograms.

Mazākajam eVito akumulatora kapacitāte ir 35 kWh (pilnā kapacitāte 41 kWh) diapazonā no 150 līdz 184 kilometriem. Veiktspējas dati ir vienādi, tikai priekš Amazon autoražotājs ierobežojis ātrumu maksimāli līdz 80 km/h, lai optimizētu diapazonu.

EVito tiek būvēts Mercedes-Benz Vitorijas rūpnīcā, Spānijā. Mercedes nesen izlaida jauninājumu, pārvēršot mikroautobusu garākā pasažieru autobusā kā eVito Tourer.

Informācijas avoti – daimler.com, aboutamazon.com

Back to top