Audi novirza personālu uz Porsche, lai virzītu Taycan ražošanu

Porsche ar grūtībām neatpaliek no ražošanas plāna sakarā ar lielo pieprasījumu pēc Taycan elektriskajiem luksusa automobiļiem, tāpēc papildspēki nāk no koncerna māsas kompānijas Audi. 400 darbinieki no Neckarsulm uz diviem gadiem pārceļas uz Zuffenhausen, lai palīdzētu.

Vācu izdevniecība Automobilwoche uzzinājusi šo informāciju no kāda Audi pārstāvja. Pirmie Audi darbinieki otrā uzņēmumā strādā jau kopš jūnija, turpmākajos mēnešos sekos vēl vairāk visā ražošanas jomā.

Taycan ir ražošanā tikai kopš pagājušā gada, bet daudzi pasūtījumi tika veikti vēl pirms ražošanas sākšanas. Porsche jau bija palielinājis jaudu līdz 40 000 vienībām gadā un nolīga par 500 darbiniekiem vairāk nekā sākotnēji bija plānots. Tikmēr mērķtiecīgais vienību skaits ir gandrīz sasniegts. “Mēs pašlaik ražojam vairāk nekā 150 Taycan dienā,” sacīja kāds Porsche pārstāvis, kurš piebilda: “Mēs vēl esam rampas posmā.”

Sakarā ar lielo pieprasījumu pēc Taycan un koronavīrusa krīzi, Porsche jau bija atlicis plānoto Taycan Cross Turismo startēšanu. Saskaņā ar sākotnējām iecerēm Cross Turismo jāpalaiž jau šogad. Tomēr, kā Porsche boss Olivers Blūms (Oliver Blume) pavēstīja Bloomberg pagājušajā nedēļā, montāža sāksies 2021.gada sākumā.

Kad Audi darbinieku darbs pie Porsche beigsies, viņiem jāatgriežas rūpnīcā Neckarsulm, līdzi nesot zināmu pieredzi elektrisko automobiļu būvniecībā. Porsche ir izšķīries pret Taycan montāžas līniju; tā vietā ir ražošanas platformas bez vadītāja. Savukārt Audi plāno sākt e-tron GT ražošanu – elektrisko sedanu, kas cieši saistīts ar Porsche Taycan – Neckarsulum rūpnīcā šī gada beigās.

Informācijas avots – automobilwoche.de

Back to top