Kumpan izlaiž divus ātrus elektromotorollerus

Vācu elektromotorolleru zīmols Kumpan Electric prezentējis savus pirmos modeļus, kuri spēs sasniegt lielāku ātrumu nekā 45 km/h. Modelis 54 ignite ar lielāko iespējamo ātrumu 100 km/h tiks piegādāts uzreiz, savukārt 70 km/h varianta ražošanu ieplānots sākt gada ceturtajā ceturksnī.
54 ignite pirmās vienības tiks piegādātas iepriekšpasūtītājiem, otrā partija, sākot ar oktobri, tiks piegādāta dīleriem un gala klientiem. Ražošana nedaudz lēnākajam modelim 54 impulse sāksies ceturtajā ceturksnī, to jau ir iespējams pasūtīt.

Mazākie 54 inspire tika prezentēti 2020.gada maijā ar maksimālo ātrumu 45 km/h, kas nozīmē, ka tos var vadīt arī ar B klases automobiļa vadītāja apliecību Eiropā (jo tajā ir ietverta arī nepieciešamā AM kategorija). Abiem jaunajiem ātrākajiem modeļiem – 54 impulse un 54 ignite – būs nepieciešama A1 klases autovadītāja apliecība vai papildu apliecība B klases automobiļa vadītāja apliecībai.

Abi jaunie modeļi ietver 54 inspire ieviestos uzlabojumus attiecībā uz priekšējiem LED lukturiem, septiņu collu skārienjūtīgu displeju, ērtāku sēdekli un uzlabotu ergonomiku. Kumpan Key aplikāciju arī diviem jaunajiem modeļiem iespējams izmantot kā digitālo atslēgu.

Atšķirībā no 45 km/h motorollera, abi jaunie modeļi nāk klajā ar divām (noņemamām) baterijām. Tāpat kā visi Kumpan 54i sērijas elektriskie motorolleri, arī jaunie modeļi tiek darbināti ar Kumpan īpaši izstrādātajiem strāvas bloka 2.0 akumulatoriem. Tos var uzlādēt pie jebkuras standarta mājas kontaktligzdas neatkarīgi no tā, vai tie ir palikuši motorollerā vai noņemti un pievienoti lādētājam mājās vai uz ceļa.

Kā top modelim septiņu kilovatu 54 ignite ir sporta riepas un kombinēta bremžu sistēma (CBS). Bremžu sistēma paredzēta, lai palielinātu drošību un stabilitāti palēninājuma laikā. Ar savām divām atkārtoti lādējamajām baterijām ignite nobraukuma distancei vajadzētu būt vidēji 80 kilometru garumā un maksimāli 110 kilometru rādiusā. Kumpan četru kilovatu impulse šīs vērtības ir 100 un 120 kilometri.

Ar abiem spēcīgākajiem motorolleriem Kumpan Electric vēlas sasniegt tālākas mērķa grupas. Lai gan inspire un iconic modeļi ir ierobežoti līdz 45 km/h un piemēroti pilsētas iekšējiem braucieniem, divi spēcīgākie modeļi, impulse un ignite, ir vērsti arī uz klientiem piepilsētās un lauku rajonos.

Bāzes cena 54 impulse ir 5847 eiro, bet uzņēmums vēl nav ziņojis par to, vai piegādes paredzēts sākt 2020.gadā vai 2021.gada sākumā. 54 ignite, kas pieejams uzreiz, izmaksās vismaz 6822.55 eiro. Papildus dažādu krāsu apdarei Kumpan piedāvā arī dažādus piederumus motorolleriem, piemēram, augšējo futrāli, avārijas restes vai vējstiklu.

Back to top