Uzlādes punktu paplašināšana Vīnē gandrīz pabeigta

1000 publisko uzlādes punktu būvniecība elektroautomobiļiem Vīnē, kas sākās 2018.gada sākumā, ir nonākusi noslēguma posmā. Saskaņā ar Wien Energie sniegto informāciju līdz šim ir izveidoti gandrīz 800 zaļās elektroenerģijas uzlādes punkti, un septembrī vairākos Vīnes rajonos tiks pievienotas vēl 50 uzlādes stacijas.

Pēc izpilddirektora Maikla Strebla (Michael Strebl) teiktā, Wien Energie ir fināla posmā. “Nākamajos mēnešos mēs atkal pievērsīsimies gāzei, lai pabeigtu 1000 elektrības uzlādes punktus Vīnē,” sacīja Strebls. Pēc enerģijas piegādātāja domām, tam būtu jāatrisina uzlādes infrastruktūras problēma Austrijas galvaspilsētā.

Wien Energie kopumā pārvalda vairāk nekā 1600 uzlādes punktu Vīnē, puse no tiem atrodas publiskās, otra puse daļēji publiskās vietās – pazemes autostāvvietās, lielveikala autostāvvietās vai vilcienu stacijās. Uzņēmums arī reģistrē pieaugošo pieprasījumu. Pašlaik reģistrēti līdz pat 10 000 uzlādes procesi mēnesī. Pirms gada šis skaitlis bija aptuveni 5000, kas nozīmē, ka uzlādes procesu skaits ir divkāršojies, izņemot 2020.gada pavasara “lockdown” periodu.

Wien Energie noslēdza līgumu par uzlādes staciju tīkla paplašināšanu Vīnē 2017.gada oktobrī. 2018.gada janvārī Vīnes 7. rajonā tika uzcelts pirmais publiskās uzlādes punkts. Pirms tam Wien Energie bija koncentrējies uz daļēji publiskiem uzlādes punktiem.

Tomēr Wien Energie savus publiskos uzlādes punktus redz galvenokārt kā “pamata uzlādes tīklu”. “Vairāk nekā 90 procenti uzlādes procesu jau šodien tiek veikti mājās”. Tāpēc Wien Energie jau sen pieprasīja, lai tiktu novērsti juridiskie šķēršļi uzlādes stacijām daudzīvokļu ēkās”, norāda Strebls. Tāpēc enerģijas piegādātājs ne tikai atzinīgi vērtē subsīdijas privātās infrastruktūras izbūvei, kas tika palielinātas jūlijā, bet arī izsludinātās izmaiņas mājokļu īpašuma likumā, kas paredz nākotnē iekļaut “tiesības veikt uzlādi”. Pašlaik Austrijā ir ļoti sarežģīti uzstādīt uzlādes punktu komunālajās garāžās daudzstāvu namos.

Informācijas avots: wienenergie.at

Back to top