PSA uzsāk bateriju elementu kopuzņēmumu

Francijas autobūves koncerns PSA ar savu Vācijas meitasuzņēmumu Opel un Francijas enerģētikas koncernu Total ar meitasuzņēmumu Saft tagad ir parakstījis vienošanos izveidot kopuzņēmumu Automotive Cells Company (ACC).

Ar šo kopuzņēmumu partneri plāno apvienot savas zināšanas elektrisko transportlīdzekļu akumulatoru izstrādē un ražošanā. Kā februārī paziņoja Opel vadītājs, partneru ražotās šūnas varētu piedāvāt arī ražotājiem ārpus PSA. Total un Saft dalīsies ar savām zināšanām pētniecībā un attīstībā, kā arī industrializācijā, savukārt PSA un Opel liks lietā zināšanas par automobiļu tirgu un ražošanas pieredzi.

PSA vadītājs Jans Vinsents iecelts par jaunās kompānijas izpilddirektoru, viņš īstenos un attīstīs kopuzņēmumu. Uzraudzības padomi vadīs Gislēns Lescuyer no Saft, tādējādi saglabājot līdzsvaru starp abiem partneriem.
Pētniecības un attīstības centrs Bordo un izmēģinājuma vieta Nersac (Francija) jau ir uzsākuši darbu pie jauno litija jonu šūnu tehnoloģiju izstrādes. Šī R&D posma noslēgumā plānots sākt masveida ražošanu divās gigafactories Douvrinā (Francijā) un Kaizerslauternē (Vācijā).

PSA apgalvo, ka iekārtas sākotnējā jauda būs 8 GWh, un paredzams, ka abas iekārtas līdz 2030.gadam palielinās savu kumulatīvo jaudu līdz 48 GWh. Tas precīzi atbilst līdz šim minētajiem skaitļiem, saskaņā ar kuriem katrai no ražotnēm jāsasniedz jauda 24 GWh.

Projekts gūst labumu no Francijas un Vācijas iestāžu finansiālā atbalsta 1,3 miljardu eiro apmērā un ir saņēmis Eiropas iestāžu apstiprinājumu, īstenojot IPCEI projektu. Visā projektā tiks ieguldīti vairāk nekā 5 miljardi eiro.

“Eiropas akumulatoru konsorcija būvniecība, ko mēs vēlējāmies, tagad ir realitāte”, norāda PSA izpilddirektors Karloss Tavares. “Šis jaunais solis atbilst mūsu galvenajam mērķim – piedāvāt iedzīvotājiem tīru, drošu un pieejamu mobilitāti, un sniedz PSA konkurences priekšrocības saistībā ar elektrisko transportlīdzekļu pārdošanas pieaugumu”. Total priekšsēdētājs Patriks Pouyanné piebilda: “Mūsu mērķis ir izmantot mūsu meitasuzņēmuma Saft zināšanas bateriju jomā un mūsu partnera PSA rūpniecisko pieredzi, lai panāktu spēcīgu elektrisko transportlīdzekļu izaugsmi Eiropā.”

Informācijas avots: groupe-psa.com

Back to top