Aldi būvēs 1500 uzlādes stacijas Vācijā

Lielveikalu ķēde Aldi Süd paziņojusi par vēl 1500 uzlādes staciju būvniecību savu veikalu stāvlaukumos. Tas nozīmē, ka vairāk nekā 75 procentiem veikalu būtu vismaz viens uzlādes punkts.

Līdz šī gada beigām jaunas uzlādes stacijas paredzēts ierīkot 200 veikalos. Pēc tam katru gadu jābūvē un jāsāk ekspluatēt aptuveni 300 uzlādes stacijas. Šādā tempā izsludinātā paplašināšanās tiktu pabeigta 2024. vai 2025.gadā.

Vācijas satiksmes ministrs Andreass Šeuers (Andreas Scheuer) deva starta signālu projektam ar simbolisku pirmo uzlādes staciju Pasavā. Kā norāda Aldi Süd, projekts sācies jau šī gada jūlijā. Ar filiālēm Landava Pfalcā un Ķelnē, šķiet, jau ir pirmās vietas ar augstas jaudas lādētājiem.
Aldi Süd darbosies saskaņā ar līdzīgu loģiku kā iepriekš – ātrie uzlādes punkti ir jāuzstāda galvenokārt atzaros, kas atrodas netālu no lielceļiem vai lielākās pilsētās. Lētāki AC lādētāji plānoti lauku rajonos un mazpilsētās.

Tomēr jauna ir līdzstrāvas ātro lādētāju uzlādes jauda – lai gan līdzstrāvas paplašināšanā, ko uzsāka 2018.gada vasarā, galvenokārt bija iesaistīti 50 kW lādētāji, tagad ir jāuzstāda uzlādes punkti ar jaudu līdz 150 kW. Tomēr pie augstajiem strāvas lādētājiem vairs nebūs CHAdeMO, kas nodrošina divus ātrus uzlādes punktus. Tos nodrošinās tikai CCS un 2.tips. Maiņstrāvas uzlādes punktiem katram ir divi uzlādes punkti ar jaudu līdz 22 kW katram. Šī lielā projekta partneruzņēmumi ir Alpitronic, ABB, Wallbe/enercity un Tokheim Service Group (TSG).

Uzlādēt paredzēts tikai ar zaļo elektroenerģiju. Ja tas būs iespējams uz vietas, uz veikalu jumtiem tiks ierīkotas arī fotoelementu sistēmas. Uzņēmums nesniedz nekādu informāciju par investīcijām maksas infrastruktūras projektā.

ALDI Süd šobrīd jau darbojas ap 100 bezmaksas uzlādes punktu veikalu stāvlaukumos. Līdz 2021.gada pavasarim vajadzētu ierīkot uzlādes stacijas pie kopumā 380 veikaliem.

Kāds uzņēmuma pārstāvis žurnālam WirtschaftsWoche augustā pastāstīja, ka uzņēmums gatavo “uz klientu orientētu uzlādes iekārtu izstrādi”. Sīkākas ziņas par Aldi Nord projektu pagaidām nav atklātas.

Informācijas avoti: aldi-sued.dewiwo.de

Back to top