BMW, iespējams, plāno elektrisko 3. sēriju

BMW 7. un 5. sērijas elektriskā versija jau ir oficiāli apstiprināta. Saskaņā ar britu plašsaziņas līdzekļu ziņojumu, beidzot būs arī BEV atvase 3. sērijai, bet ne tuvākajos gados.

Saskaņā ar Autocar sniegto informāciju elektriskajai 3. sērijai ir jābūt balstītai uz BMW i4, un tā var pieņemt modeļa apzīmējumu i3, ja tiek pabeigta šī brīža i3 ražošana. Žurnāls atsaucas uz “avotiem, kas pārzina ražošanas plānu”. Saskaņā ar BMW jaunāko paziņojumu par pašreizējo i3 nākotni, tas saņems vēl vienu akumulatora atjauninājumu un “to turpinās būvēt līdz 2024.gadam”.

Tādējādi jauns i3, kas balstīts uz 3. sēriju, iespējams, nebūs iespējams līdz 2024. vai 2025.gadam. Pirmkārt, tas droši vien būtu 3. sērijas sedans, saskaņā ar ziņojumu “informācijas avots nenoliedz iespējamu 3. sērijas universāļa modeli.”

Plānots arī tīri elektriskais BMW i1, kas konkurēs ar VW ID.3. X1 gadījumā BMW jūlijā apstiprināja elektrisko iX1. Ja i1 būtu balstīts uz labi pazīstamo 1. sēriju, tad BMW būtu paziņojis 1. sērijas, 3. sērijas, 5. sērijas un 7. sērijas BEV versijas. Turklāt ir iX3, i4 un iNext sērijas versijas. Saskaņā ar ziņojumiem šo būtu jāsauc par iX5, lai gan atšķirībā no iX1 un iX3 tam nav nekāda sakara ar iekšdedzes dzinēja X5. Ja valde dos zaļo gaismu, ziņojumā teikts, ka līdz 2025.gadam varētu sekot lielā SUV iX7 elektriskā versija.

Plāni Mini markai ir mazāk konkrēti, bet vajadzētu vismaz divus jaunus elektriskos modeļus. Tiem jābūt “unikāli veidotiem SUV”, pamatojoties uz iX1 un iX3. Izmantojot Mini, kas balstīts uz iX3, zīmols līdz šim nestu tirgū savu, iespējams, lielāko transportlīdzekli. No BMW puses šādas spekulācijas tomēr nav apstiprinājušās.

Informācijas avots: autocar.co.uk

Back to top