Uber līdz 2040.gadam visā pasaulē sola 100% elektriskos transportlīdzekļus

Uber sola, ka līdz 2040.gadam visi braucieni, kas rezervēti, izmantojot uzņēmuma braucienu platformu visā pasaulē, tiks veikti ar elektromobiļiem vai mikromobilitātes piedāvājumiem, piemēram, ar e-motorolleriem vai īrētiem velosipēdiem. ASV, Kanādā un Eiropā šis mērķis jāsasniedz līdz 2030.gadam.

Kompānija ziņo, ka tā nodrošinās 800 miljonus dolāru, lai simtiem tūkstošu Uber šoferu līdz 2025.gadam veiktu pāreju uz elektromobiļiem. Tas ietver atlaides elektrotransportlīdzekļiem, ko iegādājas vai nomā no partneru ražotājiem. Lai autovadītājiem piedāvātu pievilcīgus piedāvājumus elektriskajiem automobiļiem, Uber ir noslēdzis divas partnerības ar automobiļu ražotājiem: ar General Motors ASV un Kanādā un Renault Nissan Alliance Eiropā – Apvienotajā Karalistē, Francijā, Nīderlandē un Portugālē.

Ar $800 miljoniem tiks finansētas ne tikai transportlīdzekļu atlaides autovadītājiem, bet arī braukšanas maksa elektriskajiem un hibrīdautomobiļiem. Tam būtu jākompensē transportlīdzekļu vadītāju papildu izmaksas. Tātad Uber vēlas arī pārfinansēt izmaksas klientiem – vismaz tiem, kuri caur platformu pieprasa “zaļo braucienu”. Uber Green serviss šobrīd tiek izmēģināts 15 pilsētās Ziemeļamerikā, un līdz gada beigām pakalpojums tiks piedāvāts 65 pilsētās visā pasaulē.
Eiropā Uber Green tiks paplašināts sadarbībā ar Renault-Nissan, t.i., Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē un Portugālē. Tiek uzskatīts, ka šo valstu pilsētas veido aptuveni 80% no uzņēmuma uzņēmējdarbības Eiropā.

Tomēr Renault-Nissan paziņojumā minēta informācija arī par “citiem tirgiem”. Pirmkārt, britu modelis, kur uz Londonu Uber ir pasūtījis 2000 Nissan Leaf, līdz 2020.gada beigām jāpaplašina Francijai, kam sekos Nīderlande, Portugāle un iepriekš minētie “citi tirgi”. Līdz šim mēs esam dzirdējuši par Uber Green Bukarestē, kā arī par Kijevu. Turklāt, lai iepazīstinātu Uber partnerus ar elektromobiļu piedāvājumiem un priekšrocībām, tiek plānoti kopīgi mārketinga un apmācības pasākumi ar testa braucieniem.

Lai gan nav zināmi Renault-Nissan precīzie nosacījumi Uber vadītājiem, General Motors apgalvo, ka Uber šoferiem piešķirs tādu pašu atlaidi kā GM darbiniekiem. Pašlaik piedāvājumā ir iekļauti tikai Chevrolet Bolt EV. Uber šoferi saņems 20 procentu atlaidi no GM tādiem aksesuāriem kā mājas uzlādes ierīce. Uzlādes infrastruktūras ziņā Uber sadarbojas ar BP, EVgo, Enel X, EDF un Power Dot.

Uber joprojām ir iespēja paplašināt elektriskos komponentus. Pirms Covid-19 pandēmijas tikai 0,15 procenti no visām ASV un Kanādā nobrauktajām jūdzēm bija elektriskas.

Informācijas avoti: reuters.comtechcrunch.comuber.comnissannews.comgm.com

Back to top