Volvo saņem elektrisko autobusu pasūtījumu no Ziemeļu polārā loka

Norvēģijas ziemeļu pilsēta Būdē pasūtījusi 31 elektroautobusu no Volvo. Līgums ietver arī maksas infrastruktūru un tehnisko apkopi. Kad 2021.gada jūlijā ekspluatācijā tiks nodoti autobusi, tie būs pasaulē vistālāk ziemeļos esošie elektriskie autobusi un pirmie, kas tiks nodoti ekspluatācijā uz ziemeļiem no Ziemeļu polārā loka.

Kā vienu no saviem mērķiem klimata jomā Norvēģija ir izvirzījusi, ka līdz 2025.gadam visiem valsts pilsētu autobusiem jābūt bez emisijām. Tas, ko var labi īstenot valsts dienvidos, kļūs par izaicinājumu tālāk uz ziemeļiem. Kā Volvo norāda paziņojumā par pasūtījumu, vienošanās tika panākta tikai pēc īpaši rūpīgas Būdē pilsētas neparasto priekšnosacījumu analīzes elektrificētā autobusa ekspluatācijai.

“Ikviena pilsēta ir unikāla, un, lai radītu optimālu risinājumu, ir vitāli svarīgi, lai viss būtu pareizi veidots atbilstoši vietējiem apstākļiem un vajadzībām,” skaidro Svenn-Åge Lökken, Volvo Buses pārdošanas vadītājs Norvēģijā. “Šī iemesla dēļ mūsu sākotnējai analīzei, ietverot arī braucienu simulāciju, ir izšķiroša nozīme mūsu uzņēmējdarbības modelī. Topogrāfija, maršrutu biežums, tuvums depo un darbnīcai ir svarīgi apsvērumi mūsu piedāvājumā”.

Rezultātā Būdē autobusu flotes operators pasūtījis 17 divpadsmit metrus garos Volvo 7900 elektroautobusus, kā arī 14 šarnīrveida e-autobusus. Ar šiem autobusiem varēs pārvadāt līdz pat 120 pasažieriem.
Uzlādes infrastruktūru, kas arī iekļauta pasūtījumā, nodrošina ABB. Volvo Buses paziņojumā neatklāj precīzu lādēšanas koncepciju Būdē. Tomēr publicētajā fotoattēlā redzams elektroautobuss, kas piestiprināts pantogrāfa ātrajam lādētājam. Var pieņemt, ka pasūtījums iekļauj arī dažus depo lādētājus.

“Šis ir lielākais ilgtspējas projekts autotransportam Ziemeļnorvēģijā, un tas ir ārkārtīgi nozīmīgs gan reģionam, gan mums,” saka Anders Mjaaland, administratīvais direktors Saltens Group, kas ir īpašnieki uzņēmumam Nordlandsbuss, kurš ekspluatēs elektriskos autobusus.

Informācijas avots volvobuses.com

Back to top