Porsche pierāda – lieljaudas uzlādes kravas automašīnas ir uzticamas

Porsche elektroauto Taycan prezentācijās visā pasaulē izmanto mobilo uzlādes sistēmu kravas automašīnas piekabes formā, kas ļauj ultra-ātri uzlādēties. Akumulatoru uzglabāšanas speciālistu ADS-TEC Energy radītā sistēma nodrošina līdz 320 kWh jebkuros laikapstākļos, jebkurā laikā.

Porsche izmanto autoparku ar septiņām uzlādes automašīnām Taycan klientu braukšanas programmās. “Mēs esam izmantojuši kravas automašīnas daudzos gadījumos visā Eiropā un veikuši aptuveni 5000 uzlādes operāciju – arī ekstrēmos laikapstākļos, dažkārt pat līdz mīnus 40 grādu salā. Tāpēc viņu veikums ir izmēģināts un pārbaudīts”, stāsta Ragnars Šulte (Ragnar Schulte), Porsche mārketinga direktors.

ADS-TEC, kas bāzēta netālu no Porsche, netālu no Štutgartes, šī gada martā debitēja ar sākotnējo kravas automašīnu konceptu. Kopš tā laika viņi saražojuši septiņas lielas jaudas uzlādes kravas automašīnas ar patentētu uzlādes sistēmu un buferatmiņas bloku tieši priekš Porsche.

Un tehniskā specifikācijas patiešām nerada vilšanos. Ar jaudu 3,2 megavati desmit Taycan var uzlādēties vienlaicīgi maksimālā ātrumā. Akumulatora buferatmiņas iekārtas ietilpība ir 2,1 MWh. Tas nozīmē, ka Porsche var uzlādēt līdz 30 elektriskajiem sporta automobiļiem, izmantojot bufera enerģijas akumulatoru, nevis elektrotīklu. To nākas izmantot tikai tad, kad tiek uzlādēts buferis, un Porsche apgalvo, ka parasti mēģina izmantot atjaunojamo enerģiju no tīkla.

Kā piemēru uzņēmums nosauc trīs nedēļas ilgu klientu pasākumu Portugāles pilsētā Portimao 2019.gada novembrī, kur jauda nāca tieši no tuvējām fotoelementu sistēmām. Porsche arī atklāja, ka piekabes var pārlādēt ļoti ātri, labos apstākļos tās atkal pilnībā uzlādējas četru stundu laikā.

ADS-TEC Energy ietilpst ADS-TEC grupā un kopš 2018.gada oktobra investors ir Bosch. Vācu ģimenes uzņēmuma galvenā mītne atrodas Nirtingenā, netālu no Štutgartes un ražotne netālu no Drēzdenes. Uzņēmums uzsver, ka visas sastāvdaļas, izņemot šūnas, tiek ražotas uzņēmumā.

Informācijas avots porsche.com

Back to top