Tesla nepieciešami vēl 100 hektāri Giga Berlin būvniecībai

Tesla Brandenburgā ir iesniegusi pieteikumu par vēl 100 hektāru meža izciršanu tās Giga Berlin teritorijā. ASV elektroauto ražotājs publiskojis arī būvniecības plānus par savu jaunāko Gigafactory Teksasā.

Giga Berlin atrašanās vietā Brandenburgā, Vācijā, Tesla jau ir izcirtusi 90 hektārus meža. Tagad sekos vēl 100 hektāri, un uzņēmums ir iesniedzis pieteikumu, kā to apstiprināja Brandenburgas Vides ministrija. Joprojām nav skaidrs, vai pieteikuma izskatīšanas laikā būs jāveic arī vides audits, kas sarežģīs procedūru. Sākotnēji Tesla plānoja izcirst tikai pusi no 300 hektāriem. Tomēr jūnijā uzņēmums iesniedza pārskatītus plānus, saskaņā ar kuriem izciršanas teritorija aptver 190 hektārus.

Sakaņā ar Teslamag sniegto informāciju, ir iesniegts arī otrs pieteikums, bet nav sniegta konkrēta papildu informācija par tā saturu. Ziņojumā teikts, ka Tesla Giga projekta vadītājs Evans Horetskis pagājušajā nedēļā skaidri norādījis, ka šis pieteikums jau varētu būt par ražošanas tehniku.

Tesla ceturtās Gigafactory būvniecības progress tieši ārpus Berlīnes līdz šim ir balstīts tikai uz pagaidu atļaujām, kas bija iespējamas pateicoties Federālajam emisiju kontroles likumam. Saskaņā ar Brandenburgas ekonomikas ministra Jērga Šteinbaha (Jörg Steinbach) teikto, galējai vides aizsardzības atļaujai jābūt pieejamai līdz 2020.gada decembra vidum. 406 iebildumi pret būvniecības projektu vēl tiks precizēti laikā no 23. septembra.

Papildus prognozētajam vides atļaujas datumam, Šteinbahs pagājušajā nedēļā komentēja arī jautājumu par gaidāmo nodarbinātību jaunajā rūpnīcā. Ministrs uzskata, ka, iespējams, fabrikā nākamajos desmit gados varētu būt līdz pat 40000 darbinieku atkarībā no tirgus situācijas. Pirmās 6000 no sākotnēji plānotajām 12000 darba vietām, pēc valsts valdības datiem, ir pieejamas gan ražošanā, gan pārvaldē.

Tikmēr tiešsaistē cirkulē Tesla būvniecības plāni par jauno ASV Gigafactory Teksasā. Tie sniedz plānotās rūpnīcas priekšskatījumu, kurā tiks ražoti Cybertruck kopā ar Model 3, Model Y un Semi elektriskais kravas automobilis. Vizuālā līdzība ar sākotnējo 1.Gigafactory plānu Nevadā (kas vēl nav pabeigta) ir satriecoša. Saskaņā ar pagājušajā nedēļā publicēto ziņojumu, pārbaudes Cybertruck ražošana varētu sākties jau 2021.gada maijā Ostinas rūpnīcā, kuras būvniecība sākās krietni pēc Giga Berlin. Šī paziņojuma avots ir noplūdušie ekrānuzņēmumi no Tesla prezentācijas par Ostinas pilsētu, ko publicēja Tesla Motors Club.

Informācijas avoti: automobilwoche.de , teslamag.de , teslarati.comelectrek.co

Back to top