BMW sāks akumulatoru moduļu ražošanu 2021.gadā

BMW paplašina akumulatoru ražošanu Vācijā. Pēc tam, kad BMW vasarā atvēra e-piedziņas kompetences centru Vācijā un akumulatoru centru Ķīnā pie BMW Brilliance Automotive, BMW rūpnīcā Leipcigā no 2021.gada būvēs akumulatoru moduļus.

Līdz 2022.gadam BMW Leipcigā ieguldīs vairāk nekā 100 miljonus eiro un aizņems rūpnīcas platību 10 000 kvadrātmetru apmērā. Līdz 2022.gadam akumulatora moduļu ražošanā kopumā strādās 150 darbinieki. Tas nozīmē, ka jāizveido liela apjoma ražošanas iekārta. Lai gan Minhenes uzņēmums nesniedz nekādus konkrētus ražošanas rādītājus, ir skaidrs, ka BMW akumulatoru moduļu ražošanas process ir tik standartizēts, ka tajā pašā līnijā var ražot dažādus moduļu variantus. Tas nozīmē, ka akumulatoru moduļu montāža nedrīkst kļūt par vājo vietu, ja pieprasījums starp dažādiem modeļiem, piemēram, 225xe vai 530e, attīstās citādi, nekā sākotnēji prognozējis autoražotājs.

Līdz šim BMW ir komplektējis akumulatoru komplektus trīs vietās: Dingolfingā (Vācija), Spartanburgā (ASV) un Šeņdzjanā (Ķīna). Tagad šis tīkls tiek paplašināts, iekļaujot Leipcigu. Tas notiek galvenokārt saistībā ar BMW elektrifikācijas plāniem Eiropā: jau nākamgad ceturtdaļai Eiropā pārdoto transportlīdzekļu būs elektropiedziņa, 2025.gadā – trešdaļai un 2030.gadā – pusei. BMW grupa plāno, ka jau 2023.gadā uz ceļa būs 25 elektrificēti modeļi, no kuriem puse būs ar tīri elektrisko piedziņu.

BMW savā lielākajā Eiropas ražotnē Dingolfingā jūlija sākumā izveidoja kompetences centru, kas koncentrē uzmanību uz e-piedziņas ražošanu. Nākotnē BMW grupa ražos elektropiedziņas sastāvdaļas, piemēram, akumulatoru moduļus, augstsprieguma akumulatorus un elektromotorus astoņās ražošanas līnijās. Elementi, kas samontēti moduļos un komplektos Dingolfingā, tika izstrādāti Battery Cell Competence Center, ko uzņēmums atklāja Minhenē 2019.gada novembrī. Šūnas tur var ražot arī prototipu skalā, bet faktisko lielizmēra produkciju apstrādā CATL un Samsung SDI. Tiek ziņots, ka Parsdorfā, netālu no Minhenes, BMW plāno izveidot savu izmēģinājuma ražošanas iekārtu akumulatoru elementiem.

Ķīnā kopuzņēmums BMW Brilliance Automotive Šeņdzjanā nesen sācis akumulatoru montāžu tīri elektriskajam BMW iX3 citā akumulatoru centrā. Jaunais centrs papildina akumulatoru fabriku, kas jau atvērta 2017.gadā, saukta par Augstsprieguma bateriju centru. Pēc ražotāja teiktā, BMW iX3 ražošana sāksies septembrī kaimiņos esošajā BBA rūpnīcā Dadongā, padarot transporta attālumus īsus.

Informācijas avots press.bmwgroup.com

Back to top