Hyundai un Kia sadarbībā ar DCS Eiropā uzstāda uzlādes pakalpojumu

Hyundai un Kia Eiropas biroji kopā ar Digital Charging Solutions (DCS) piedāvā jaunu uzlādes pakalpojumu elektrisko automašīnu uzlādei ar nosaukumu Charge myHyundai un KiaCharge. Pakalpojumi tiks sniegti dažādos Eiropas tirgos.

Šoruden Kia ieviesīs KiaCharge septiņās valstīs, sākot ar Itāliju, Poliju un Spāniju, kam sekos Austrija, Francija, Vācija un Šveice. Apvienotās Karalistes klienti var sagaidīt, ka uzlādes pakalpojums sāks darboties 2020.gada ceturtajā ceturksnī. Kia apgalvo, ka drīzumā plāno paplašināt šo shēmu, pakalpojumu padarot pieejamu arī klientiem citās valstīs.
Hyundai ir sniedzis informāciju par uzņēmuma sadarbību ar DCS. Uzņēmums sagaida, ka pakalpojums šajā rudenī sāks darboties sešās valstīs, proti, Francijā, Šveicē, Norvēģijā, Spānijā, Itālijā un Čehijā. Atsevišķas pārdošanas organizācijas Eiropā acīmredzot var brīvi izmantot šo bāzi. Piemēram, Vācija nepievienosies jaunajam piedāvājumam, jo Hyundai veiksmīgi sadarbojas ar uzņēmumu EnBW.

Pēc aktivizēšanas jaunie uzlādes pakalpojumi nodrošinās klientiem piekļuvi vairāk nekā 160 000 uzlādes punktiem, izmantojot Digital Charging Solutions. DCS uzsver, ka tas ir lielākais Eiropas uzlādes tīkls ar “datiem par garantēto POI kvalitāti”. Markuss Bartenšlagers (Markus Bartenschlager), DCS izpilddirektors, intervijā skaidroja savu unikālo pārdošanas piedāvājumu: “Daži operatori nodrošina tādu datu kvalitāti, kas neatbilst mūsu DCS standartiem”, teica Bartenšlagers. “Piemēram, mēs interesējamies par to, kādas uzlādes iespējas uzstādītā kolonna patiešām ir spējīga sniegt, nevis par to, kas ir norādīts datu lapā. Ir sarežģīts uzdevums vienādi un ticami reģistrēt šo vērtību ar lielu skaitu uzlādes punktu ražotāju, operatoru un viesabonēšanas partneru. Tomēr šis reālais uzlādes sniegums ir svarīgs faktors viedā maršrutu plānošanā.”

Minētā viedā navigācija darbosies izmantojot iOs vai Android aplikāciju Hyundai un Kia elektriskajos transportlīdzekļos. Šīs aplikācijas ļauj sākt uzlādes procesu no transportlīdzekļa iekšpuses ar balss asistenta palīdzību, tā pat arī braukšanas laikā.

DCS autentificētiem klientiem nodrošina piekļuvi vairāk nekā 500 uzlādes staciju operatoriem. Maksājums tiek veikts izmantojot vienu ikmēneša rēķinu. Tomēr uzņēmumiem vēl ir jāpublicē informācija par nosacījumiem attiecībā uz Charge myHyundai un KiaCharge pakalpojumiem.
DCS dibināts 2017.gadā kā BMW pilnībā piederošs meitasuzņēmums, arī Daimler pieder puse akciju kopš mobilitātes pakalpojumu apvienošanas ar BMW.

Tomēr DCS jau no paša sākuma tika veidots kā white-label risinājums, lai būtu aktīvs ārpus tā akcionāriem. Neskaitot jauno sadarbību ar Hyundai un Kia, uzņēmums pats vada uzlādes servisu Audi un pavisam nesen FCA. Šā gada sākumā DCS sadarbībā ar partneri OEM radīja plašu risinājumu Apvienotājā Karalistē, lai nodrošinātu piekļuvi stacijām no vairāk nekā piecpadsmit vietējiem pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, Podpoint, Source London vai Ionity.

Informācijas avoti: digitalchargingsolutions.comkia.com

Back to top