Total pārņem Source London uzlādes tīklu

Total pārņems Londonas vecāko elektrisko transportlīdzekļu uzlādes tīklu Source London, uzņēmums šodien paziņoja par Bolloré Blue Point London iegādi. Darījums jāpabeidz līdz gada beigām.

Source London tīkls, kas tika izveidots 2010.gadā, pašlaik sastāv no aptuveni 1600 uz ielas izvietotiem uzlādes punktiem. Tos visus pārvaldīs Total, jo Francijas naftas gigants pastiprina savus centienus kļūt “zaļiem”. Total arī apņēmies piešķirt šim tarifikācijas tīklam atjaunojamo enerģiju, ko piegādā tās meitasuzņēmums Total Gas & Power Limited.

Source London tīkls ir attīstīts sadarbībā ar Londonas rajoniem, un pašlaik tas pārstāv vairāk nekā pusi no Lielbritānijas galvaspilsētā strādājošajiem uzlādes punktiem. Sava starprajonu rakstura un īpašumtiesību maiņas dēļ tīkls agrāk bija rādījis problēmas.

Bolloré Londonā ieradās kā BluePoint un 2018.gadā vēlējās uzstādīt vēl 1000 uzlādes punktus. Patiesībā Bluepoint kopš 2014.gada centās aktīvi piedalīties Londonas EV infrastruktūras centienos. Pēc tam Bolloré meitasuzņēmums iegādājās Source London tīklu no Transport for London ar solījumu ekspluatēt un atjaunot tīklu.

Franči maz zināja par Londonas iekšējo darbību, kas apgrūtinātu jebkādu strauju progresu. Līguma maiņa nozīmēja, ka viņiem bija jāatjauno sava vienošanās. Sākotnējā Source London tīklā bija 1400 uzlādes punkti, kad Bolloré to pārņēma ar 1600, kas tagad darbojas, un ir skaidrs, ka uzņēmums nekad nav spējis realizēt iepriekš ziņotos izaugsmes plānus.

Total vēlas to mainīt uz labo pusi. “Šodien apvienojot esošo infrastruktūru ar Total zināšanām attiecībā uz publisko elektrisko transportlīdzekļu uzlādes tīklu uzstādīšanu, darbību un pārvaldību, mēs sākam jaunu posmu, atbalstot elektriskās mobilitātes paplašināšanos Londonā,” sacīja Aleksis Vovks (Alexis Vovk), Total prezidents, Marketing & Services vadītājs. “Sadarbībā ar mūsu partneriem un vietējām iestādēm mēs varēsim apmierināt gan lielo pieprasījuma pieaugumu pēc uzlādes punktiem uz ielas, gan iedzīvotāju vēlmi pēc jauniem mobilitātes risinājumiem.”

Uzņēmums uzkrājis uzlādes tīklu pieredzi, veicot arī citas pārņemšanas. Šā gada janvārī Total saņēma koncesiju no Amsterdamas Electric Metropolitan Region (MRA-Electric), kas ļāva grupai uzstādīt un ekspluatēt līdz pat 20 000 jaunu uzlādes punktu Nīderlandē, izmantojot struktūrvienību, kas oficiāli pazīstama kā PitPoint Clean Fuels.

Francijā Total jau 2019.gadā iegādājās uzlādes infrastruktūras speciālistu G2Mobility, un tas pēc tam kļuva par “uzņēmuma galveno soli elektrisko transportlīdzekļu uzlādes piedāvājuma uzlabošanā”. Tolaik Total arī paziņoja par sadarbību ar kabeļu ražotāju Nexans. Total kopš 2017.gada ir arī New Motion partneris.

Attiecībā uz Eiropu Total ir izvirzījis mērķi līdz 2025.gadam nodrošināt 150 000 uzlādes punktus un “kļūt par nozīmīgu dalībnieku elektriskās mobilitātes biznesā”. Gadiem ilgi grupa ir iepirkusi uzņēmumus, kas aktīvi darbojas šajā jomā, lai saglabātu tempu šajā izaugsmes jomā, salīdzinot ar citiem daudznacionāliem naftas uzņēmumiem, piemēram, Shell.

Informācijas avoti: total.combusinessgreen.com

Back to top