TÜV SÜD atklāj jaunu izmešu testēšanas centru Vācijā

Pēc diviem būvniecības gadiem un kopējām investīcijām vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā TÜV SÜD šodien atvēra jauno Mobilitātes un piedziņas mehānismu centru netālu no Štutgartes. Papildus iekšdedzes dzinēju testēšanai centrs piedāvā arī emisiju testēšanu hibrīdiem un elektriskajiem transportlīdzekļiem.

“Jaunā testēšanas iekārta piedāvā visu tipu emisijas testus, kas nepieciešami apstiprināšanai visos starptautiskajos tirgos,” norāda TÜV SÜD. Testēšanas institūts piebilst, ka jaunais centrs divkāršo savu testēšanas jaudu “rītdienas mobilitātei”. “Kā nozares partneris mēs sniedzam atbalstu valsts un starptautiskajai autobūves nozarei, kā arī īpašu atbalstu pārejai no tradicionālajām piedziņas sistēmām uz hibrīda elektromobiļiem un elektromobiļiem.”

Aizņemot 23 000 kvadrātmetrus, ēkai ir seši izmēģinājumu stendi. Saskaņā ar TÜV SÜD teikto – tā ir “lielākā neatkarīgā laboratorija Eiropā”. Mērķis ir veikt 25 000 emisijas testu gadā.

Testēšanas piedāvājums aptver tipa apstiprinājumu scenārijus saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un noteikumiem un ražojumu atbilstības (CoP) testēšanu, kā arī testus transportlīdzekļu izstrādes ietvaros, skaidro pakalpojumu uzņēmums. TÜV SÜD vēlas kļūt par “centrālo kontaktpunktu” automobiļu ražotājiem, kuri vēlas saņemt savu transportlīdzekļu apstiprinājumu visos attiecīgajos piekļuves tirgos. Lai pievērstos plašam klientu lokam kā neatkarīgs tehniskais dienests, TÜV SÜD ir izveidojis arī īpašu testēšanas līmeni komerciāliem transportlīdzekļiem un aizsargātas zonas prototipiem.

Lai pārbaudītu dažādus piedziņas mehānismus, tiek izmantoti dinamometri, lai pārbaudītu dažāda veida enerģijas nesējus, un tiek solīts veikt vides saderības testus. TÜV SÜD pieprasa pārredzamību, izmantojot CO2 ekvivalentu. Ņemot par piemēru HEV, transportlīdzekļa elektroenerģijas patēriņš tiek pārvērsts CO2 ekvivalentā un iekļauts rezultātā. Savukārt CO2 emisijas palielinās proporcionāli degvielas patēriņam. Ņemot to par pamatu saviem aprēķiniem, eksperti aprēķina degvielas patēriņu, norāda uzņēmums.

TÜV SÜD savienos jauno pakalpojumu centru ar jau esošajām laboratorijām. Heimsheim koordinēs izmešu laboratoriju tīklu ar Pfungstadt teritorijām meitasuzņēmumā TÜV Hessen un Roztoky Čehijā.
Vācijas inženiertehnisko pakalpojumu sniedzējs IAV būvē jaunu EMC testēšanas centru tajā pašā vietā – Heimsheim. IAV norādīja, ka jaunais centrs ir atbilde automobiļu ražošanas nozares pieprasījumam pēc elektromagnētiskās savietojamības (EMC) jaudas mērīšanas un testēšanas.

Informācijas avots tuvsud.com

Back to top