Buick uz Pekinu atved pirmo Ultium konceptu

Ķīnā Buick prezentējis visu elektrisko konceptu automašīnu Electra, kas sniedz perspektīvas par General Motors zīmola elektrisko nākotni. Krosovera modelis izmanto GM jauno elektrisko platformu ar Ultium akumulatoru.

Runājot par tehniskajiem datiem, Buick startē augšgalā, kas ir iespējams pateicoties Ultium platformai: diapazonam jābūt līdz 660 kilometriem. Attiecībā uz piedziņu Electra koncepcija balstās uz diviem elektromotoriem (katrs uz savas ass) un maksimālo jaudu 435 kW.

Tomēr transportlīdzeklis ir koncepta auto, nevis sērijas pētījums. Sprinta laiks līdz 100 km/h 4,3 sekundēs ir visai teorētiska vērtība. Electra ir 23 collu diski, brīvi balstīti sēdekļi un “gaisā pakārts”, peldošs informācijas panelis, kas sastāv tikai no izliekta displeja. Minimālistiskajam stūres ratam šobrīd, iespējams, ir tikpat maz izredžu uz sērijas ražošanu kā durvju koncepcijai ar pretrotējošiem, augšupejošiem portāliem. Tomēr GM paziņojumā norāda, ka Gran Turismo piedāvā ielūkoties Buick nākamās paaudzes elektromobiļu dizaina valodā.

Koncepta auto izmanto jaunākās GM tehnoloģijas, bet to projektēja Buick kopā ar savu Ķīnas kopuzņēmuma partneri SAIC. “Šodien Buick novatoriskā domāšana un iztēle par nākotnes inteliģento mobilitāti ir sasniegusi nākamo līmeni ar Electra,” sacīja Sems Bazile (Sam Basile), SAIC-GM viceprezidents. “Esmu pārliecināts, ka Electra atspoguļotie estētikas un tehnoloģiju jauninājumi galu galā palīdzēs attaisnot patērētāju cerības, tāpat kā to ir izdarījuši visi iepriekšējie Buick koncepti.”

Ar Ultium tehnoloģiju akumulatoru un elektromotoru jomā General Motors plāno uzsākt elektrifikācijas ofensīvu. Ultium transportlīdzekļiem būs jauna akumulatoru vadības sistēma ar nosaukumu wBMS (bezvadu akumulatora vadības sistēma). Tas ne tikai samazinās elektroinstalāciju akumulatora iekšienē par 90 procentiem, bet arī uzlabos mērogojamību un piemērošanās spēju jauniem modeļiem. Piedziņai (Ultium Drive) GM izmanto piecas dažādas piedziņas vienības.

ASV jau ir apstiprināti dažādi GM zīmolu modeļi uz Ultium bāzes, piemēram, GMC Hummer EV vai SUV Cadillac Lyriq. Turklāt būs arī Cadillaq Celestiq – luksusa sedans, kas, izmantojot šo tehnoloģiju, būs lielā mērā darināts ar rokām. Ar Electra pirmo reizi ir redzams daudz futūristiskāks uz Ultium balstīts modelis.

Informācijas avoti: carscoops.comgm.com

Back to top