Strasbūra no Irizar pasūta 49 elektriskos autobusus

Spānijas autobusu ražotājs Irizar saņēmis pasūtījumu no Strasbūras par 49 elektriskajiem autobusiem. Pasūtījumā no CTS (Compagnie des Transport Strasbourgeois) ietilpst 49 jaunās paaudzes pilnībā elektriskie 12 metru autobusi.

Pasūtītajai standarta autobusa versijai ir trīs durvis, 23 sēdvietas (ieskaitot četras sēdvietas personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām) un divas zonas ratiņkrēsliem. Ratiņkrēslu lietotājiem būs elektriski paplašināma uzbrauktuve. Paredzams, ka pirmie transportlīdzekļi tiks piegādāti šā gada beigās. Tomēr apjoms ražotāja paziņojumā nav minēts.

Spānijas uzņēmums prezentēja pašreizējo ie paaudzi 2019.gada novembrī. Irizar piedāvā ie ar garumu desmit, divpadsmit, 15 un 18 metri. Paredzams, ka diapazons būs līdz 250 kilometriem vai, kā lēš Irizar, līdz 17 ekspluatācijas stundām. Principā ie var konfigurēt ar piecām dažādām pozīcijām CCS lādēšanas ligzdai; pantogrāfa ātrais lādētājs ir pieejams pēc pieprasījuma.

Akumulatori ir pašu Irizar attīstīti un tiek ražoti Spānijā, norāda uzņēmums. Irizar grupa attīstījusi arī elektronikas un sakaru tehnoloģijas.
Pašreizējā ziņu izlaidumā Irizar norāda, ka CTS ir izvēlējies depo lādēšanu ar CCS. Tomēr sīkākas ziņas par pasūtītajiem transportlīdzekļiem nav. Klientu apkalpošanai tiks izmantoti “vietējie tehniskie eksperti”, kam būtu jāpalielina vietējā pievienotā vērtība.

Pasūtījums no Strasbūras pievienojas sarakstam, ko Irizar ir saņēmis no Francijas. Spānijas ražotāja elektriskie autobusi jau ir ekspluatācijā Amjēnā, Baijonnā, Ēksanprovansā, Marseļā un Havrē, un pirmie elektriskie autobusi drīz tiks nogādāti Orleānā.

Informācijas avots irizar-emobility.com

Back to top