Apstiprināta 2000 Polestar 2 elektromobiļu atsaukšana

Ziņojumi par problēmām ar pilnībā elektrisko Polestar 2 sākās pēc transportlīdzekļu piegādes pirms dažām nedēļām. Polestar apstiprināja, ka konstatēta programmatūras kļūda akumulatora jaudas vadības modulī, kas ļoti retos gadījumos un bez brīdinājuma var izraisīt piedziņas zudumu.
Šī informācija vispirms tika nosūtīta klientiem Ziemeļvalstīs, arī Polestar Vācijas nodaļa ziņu izplatījusi auto īpašnieku fanu forumā, kopš tā laika ir saņemts apstiprinājumu no Polestar.

Ražotājs sākotnēji minēja, ka ietekmēti tiek ierobežota skaita 2021.gada Polestar 2 modeļa transportlīdzekļi. Tomēr Zviedrijas portāls Dagens Industri ziņoja, ka tiks atsauktas visas līdz šim piegādātās Polestar automašīnas, kas nozīmē gandrīz 2200 elektromobiļus, kurus būvējis Volvo meitasuzņēmums.

Pēc informācijas pieprasījuma Polestar to apstiprināja: “Kopumā tiek atsaukti 2189 reģistrētie klientu transportlīdzekļi. Ietekmētās valstis ir sākuma tirgi, kuros ir uzsāktas piegādes – Ķīna, Zviedrija, Norvēģija, Beļģija, Nīderlande, Vācija un Apvienotā Karaliste.”

Vācijas forumā pārdevējs apgalvo, ka Polestar sazināsies ar potenciāli cietušo automašīnu īpašniekiem, lai nogādātu viņu EV atpakaļ garāžā. Polestar ziņo, ka labojums ir manuāls programmatūras atjauninājums.
Ražotājs pārbaudījis, ka trīs klientu transportlīdzekļi ir ietekmēti un ka pašlaik piegādājamie transportlīdzekļi nav apdraudēti.

Polestar 2 ir kompānijas pirmais elektroauto. Polestar 2 sērijas ražošana sākās marta beigās Ķīnā. Polestar, tāpat kā Volvo, pieder Geely.
Pēc ražošanas uzņēmums sāka piegādes, lai ieietu tirgū jau šovasar un apsteigtu grafiku. Varbūt tas bija mazliet par ātru. Tomēr Zviedrijas un Norvēģijas klienti saņēma EV, sekoja Vācija un sarakstā bija arī citi tirgi.

Apvienotajā Karalistē pirmā tā dēvētā Polestar telpa šomēnes tika atvērta Vestfīldas pilsētā Londonā. Tas, vai šis grafiks tiks mainīts, vēl nav skaidrs.
Polestar plāno arī darbību ārpus Eiropas, t.i., Ziemeļamerikā, kur Volvo un tā meitasuzņēmums Polestar saņēma atsevišķus nodokļu kredītus. Polestar 2 saraksta cenas sākas 59,900 ASV dolāru robežās, izņemot federālo nodokļu kredītu 7,500 dolāru apmērā.

Ķīnā, kur Polestar tikko atvēra jaunu rūpnīcu, turpinās piemērot orientējošo cenu 460,000 juaņas (attiecīgi aptuveni 57,300 un 58,600 eiro). Zviedru-ķīniešu markas pilnībā elektriskais automobilis lielā mērā tiek uzskatīts par Tesla Model 3 alternatīvu.

Informācijas avoti: polestar.fansdi.se

Back to top