Rolls-Royce veic testēšanu uz zemes rekordlieliem elektriskiem gaisa kuģiem

Ļoti ātrs lidojums no Londonas uz Parīzi ar nulle emisijām, tas varētu būt labs projekta ACCEL apraksts, kas tagad ir spēris nākamo soli ceļā uz pasaulē ātrāko elektrisko lidmašīnu. Rolls-Royce ir pabeidzis tehnoloģijas testēšanu uz zemes.

Robs Vatsons (Rob Watson), Rolls-Royce Electrical direktors, nosaucis pārbaudes pabeigšanu par lielu sasniegumu un vēl vienu svarīgu soli ceļā uz pasaules rekordu. Pēdējo posmu paredzēts sākt nākamā gada sākumā.
Tas noticis divus gadus pēc tam, kad Rolls-Royce pirmo reizi prezentēja projektu. Projekta nosaukums ACCEL apzīmē lidojuma elektrifikācijas paātrināšanu (Accelerating the Electrification of Flight).

Piedziņas sistēmā ietilpst trīs aksiāli izkārtoti elektromotori, kas kopā lidojuma laikā saražo 367 kW. Salīdzinot ar parasto lidmašīnu, propelleru lāpstiņas griežas daudz lēnākā ātrumā, lai panāktu stabilāku un klusāku pozīciju gaisā, norāda inženieri.

Pabeigtā pārbaude uz zemes parādīja, kā komanda pārbauda visas sistēmas sastāvdaļas, ieskaitot minēto propelleru. Tas sasniedza maksimālo ātrumu (aptuveni 2,400 apgriezienus). Rolls-Royce uzskata, ka, braucot ar pilnu jaudu izmēģinājuma lidojuma laikā, tas liks lidmašīnai sasniegt vairāk nekā 300 jūdzes/h, kas uzstādīs jaunu pasaules ātruma rekordu elektriskajam lidojumam. Akumulatorā ir iepakotas vairāk nekā 6000 šūnas.

Pirmais reiss plānots vēlāk šogad, un Rolls-Royce gatavojas nākamā gada sākumā pārspēt pašreizējo visu elektrisko lidojumu pasaules rekordu. Pusi projekta finansējuma nodrošina Aerospace Technology Institute sadarbībā ar Department for Business, Energy & Industrial Strategy and Innovate UK.

Informācijas avots: rolls-royce.com

Back to top