Mūsu blogs

EV pasaules jaunumi

DPD dekarbonizācija visā Eiropā

DPD paziņojis, ka līdz 2025.gadam uzņēmums izmantos nulles emisijas un mazemisiju piegādes transportlīdzekļus 225 Eiropas lielākajās pilsētās. Piegādes pakalpojumi ietver elektrofurgonus, kā arī mazos elektromobiļus un kravas velosipēdus.

Lai sasniegtu iepriekš minēto mērķi, DPD plāno iegādāties 7000 transportlīdzekļus, uzstādīt 3600 uzlādes stacijas un izveidot 80 jaunus depo. Papildus elektriskajiem piegādes furgoniem, piemēram, MAN eTGE, VW e-Crafter un Nissan e-NV200, kā arī dabasgāzes transportlīdzekļiem, kuerjerpakalpojumu sniedzējs pēdējā piegādes posmā paļausies arī uz mazākiem elektrotransportlīdzekļiem, piemēram, Tripl un Paxster, kā arī kravas velosipēdiem. Grupas izpilddirektors Boriss Vinkelmans (Boris Winkelmann) vēsta par investīciju apjomu 200 miljonu eiro apmērā līdz 2025.gadam un par mērķi “būt par ilgtspējīgāko piegādes uzņēmumu Eiropā”.

DPD jau vairākus gadus izlases veidā testē labāko pieeju sūtījumu piegādes elektrificēšanai, piemēram, Londonā, Hamburgā, Varšavā un Dublinā. Tikai Lielbritānijā vien DPD ir elektrificējis desmit procentus no uzņēmuma Lielbritānijas autoparka, izvietojot tajā 700 elektromobiļus.

Šī pieredze ir radījusi stratēģiju sadarboties ar jauktajām flotēm, mazajiem un pilsētu depo pēdējā piegādes posmā. DPD norāda, ka jaunās zemākas un nulles emisijas flotes veidos dažāda veida transportlīdzekļi atkarībā no attiecīgās pilsētas centra, piegādes prasībām un juridiskajiem ierobežojumiem. Minētos elektriskos transportlīdzekļus un dabasgāzes transportlīdzekļus izmantos kopā ar kravas velosipēdiem un velosipēdiem, kā arī piegādes tiks veiktas ar kājām un ratiņiem.

Tiks izveidoti astoņdesmit jauni mikro un pilsētu depo, kas ļaus optimizēt piegādes procesus, pielāgot vietējās darbības un klientu tuvumu. Šīs noliktavas tiks ierīkotas galvenajos pilsētu centros, piemēram, Bāzelē, Barselonā, Berlīnē, Budapeštā, Minhenē, Marseļā, Prāgā un Varšavā, tādējādi papildinot pašreizējo tīklu ar 130 noliktavām tādās pilsētās kā Dublina, Londona, Madride, Parīze un Roterdama.

DPD grupas pamatmērķis ir samazināt CO2 emisijas mērķpilsētās par 89 procentiem salīdzinājumā ar 2020.gadu un piesārņojošo vielu emisijas par 80 procentiem. “Mūsu ilgtermiņa mērķis ir balstīties uz šo pirmo vērienīgo plānu par nulles un zemas emisijas piegādes risinājumu ieviešanu 225 lielākajās Eiropas pilsētās, lai nākamo 20 gadu laikā mūsu piegādes pēdējā posma darbībās pilnībā neveidotos CO2,” secina Boriss Vinkelmans.

Informācijas avots dpd.com

Back to top