ElectReon un Eurovia būvēs bezvadu elektroceļus

Izraēlas uzņēmums ElectReon Wireless, kas specializējas induktīvā lādēšanā elektromobiļiem, parakstījis saprašanās memorandu ar ceļu būvniecības kompāniju Eurovia. Uzņēmumi kopīgi vēlas būvēt bezvadu uzlādes ceļu sistēmās Vācijā, Francijā un Beļģijā.

Jaunais līgums ar Eurovia, Vinci būvniecības koncerna meitasuzņēmumu, ir nodomu vēstule, kas derīga piecus gadus. Šajā dokumentā partneri piekrīt tālāk tehniski attīstīt “induktīvo elektrisko ceļu” un apgūt projektus ar autoparkiem un tīkla operatoriem.

Eurovia ir apņēmusies komerciāli integrēt uzlādes risinājumu un ņemt vērā visu projektu būvniecības aspektus. Savukārt ElectReon uzņemsies atbildību par savas uzlādes sistēmas apstiprināšanu, uzstādīšanu un darbību. Uzņēmums sniedz arī garantijas pakalpojumus un plāno palīdzēt biznesa attīstībā.

Sistēma sastāv no spolēm, kas iestrādātas astoņus centimetrus zem ceļa virsmas un aktivizējas, kad transportlīdzeklis uzbrauc tām virsū. ElectReon apgalvo, ka risinājums ir saderīgs ar visiem elektrisko transportlīdzekļu veidiem, tostarp autobusiem un kravas automobiļiem. Lai optimizētu uzlādes procesu, automašīnām ir jāpārvadā līdz 12 kilogramiem smags uztvērējs, smagie transportlīdzekļi var pārvadāt lielākas vienības.

Saprašanās memorands ar Eurovia palīdzību dos iespēju ElectReon vēl vairāk paplašināt savu darbību Eiropā. Uzņēmums sācis darbību Izraēlā ar diviem pilotprojektiem. Telavivā ElectReon teicis, ka uzņēmums varētu elektrizēt pilsētas galvenos ceļus par $150 miljoniem. Taču pagaidām tas 600 metru trasē palīdz Dan Bus uzlādēt elektriskos autobusus.

Jaunā sadarbība ar Eurovia nebūs pirmā Eiropā. ElectReon piedalās Smartroad Gotland, Zviedrijā, kas ir ilgtermiņa projekts. Partneri uzlādēja 40 tonnu smagu kravas automašīnu un uzlādēja transportlīdzekli kustībā. Dinamiskajā testā 45 kW induktīvi tika pārnests uz e-kravas automašīnas akumulatoru. Mērķis ir nākotnē uzlādēt transportlīdzekli ar 125 kW, braucot ar automaģistrāles ātrumu.

ElectReon nesen arī parakstīja vienošanos ar Vācijas komunālo pakalpojumu uzņēmumu EnBW, lai pārbaudītu tehnoloģiju Karlsrūes pilsētā.

Eurovia un ElectReon Wireless vēl nav snieguši informāciju par konkrētiem projektiem.

Informācijas avoti: globes.co.ilelectreon.com

Back to top