Wallbox prezentē pirmo ātrās uzlādes staciju pilsētām

Spāņu uzlādes iekārtu ražotājs Wallbox prezentējis savu pirmo ātrās uzlādes staciju publiskai uzlādei pilsētās. Kolonna Supernova nodrošina uzlādes ātrumu līdz 65 kW ar jaudīgākām ierīcēm, kas sekos vēlāk.

Wallbox paredz, ka ražošana sāksies 2021.gada otrajā ceturksnī un pārdošana sāksies vispirms Eiropā, tai sekos Ziemeļamerika un citas valstis. Ar Supernova palīdzību uzņēmums pirmo reizi savam produktu klāstam pievieno aparatūru publiskai uzlādei. Līdz šim Wallbox ar saviem lādētājiem koncentrējās uz privātu un daļēji publisku lādēšanu.

Attiecībā uz jaunās stacijas projektēšanu ražotājs runā par deviņiem neatkarīgiem moduļiem, kas kopā darbojas kolonnas iekšpusē. Vairāki moduļi nāk no Wallbox divvirzienu lādētāja Quasar. Saskaņā ar Wallbox sniegto informāciju modulārais dizains atvieglo uzstādīšanu, apkopi un transportēšanu. “Supernova ir mūsu risinājums pieaugošajām EV lietotāju vajadzībām un pilsētām, kurās viņi dzīvo,” sacīja Wallbox līdzdibinātājs un galvenais produktu speciālists Eduards Kastaņeda (Eduard Castañeda).
“Mēs esam izmantojuši tādas pašas attīstības koncepcijas un pamatprincipus kā Quasar, pasaules vieglākajā, mazākajā un efektīvākajā divvirzienu lādētājā. Rezultāts ir lādētājs, kas ir eksponenciāli stabilāks un efektīvāks, vieglāk uzstādāms un uzturams”, piebilda izpilddirektors.

Spānijas uzņēmums vēl nav noteicis cenu, bet norāda, ka lādētāja maksa varētu būt puse no salīdzināmo lādētāju izmaksām. Paralēli tirgus startam kompānija vēlas virzīt tālāku lādētāju izstrādi publiskai lietošanai, piemēram, 150 kW lādētāju starppilsētu dienas braucieniem un 250 kW produktu garākiem attālumiem.

Wallbox jau bija norādījis orientāciju uz publisku uzlādi, kad pagājušajā mēnesī uzņēmums pārņēma digitālo platformu Electromaps. Electromaps lietotne ļauj aptuveni 100 000 lietotājiem piekļūt 120 000 uzlādes punktiem Dienvideiropā un samaksāt par izmantoto pakalpojumu, izmantojot tālruni.

Wallbox darbojas kopš 2015.gada un atrodas Barselonā ar vairāk nekā 250 darbiniekiem birojos Eiropā, Āzijā un Amerikā, kā arī divās rūpnīcās. Tikai gada sākumā spāņi pabeidza savu A sērijas finansēšanas kārtas otro daļu, kas atnesa uzņēmumam 23 miljonus eiro. Līdzekļi galvenokārt paredzēti, lai paātrinātu paplašināšanos Ķīnā un ASV. Ražotājs pašlaik pārdod savus lādētājus vairāk nekā 40 valstīs.

Informācijas avots prnewswire.comwallbox.com

Back to top