Francija plāno lietotu elektromobiļu prēmiju 1000 eiro apmērā

Francija plāno jaunu prēmiju vecākiem elektromobiļiem. Jaunā subsīdija 1000 eiro apmērā, par kuru paziņoja satiksmes ministrs Žans Batists Džebarī (Jean-Baptiste Djebbari), ir paredzēta lietotu ar akumulatoru darbināmu elektromobiļu iegādei.

Līdz šim Francijas valdības subsīdiju programmā ir iekļautas tikai dotācijas jauniem elektroautomobiļiem. Subsīdijas, kas tika palielinātas koronavīrusa krīzes laikā, no nākamā gada atkal tiks samazinātas. Francijā septembrī pirmo reizi apspriesta piemaksa par lietotiem elektroautomobiļiem kā daļu no plaša mēroga pasākumu kopuma ekonomikas atdzīvināšanai.

Žans Batists Džebarī šodien intervijā laikrakstam Le Parisien un Twitter paziņoja, ka jaunā subsīdija 1000 eiro apmērā par lietotiem elektroautomobiļiem ir apstiprināta. Subsīdiju piešķirs bez līdzekļu pārbaudes. Saskaņā ar Džebarī sniegto informāciju – ieviešot 100 miljardu eiro lielu ekonomikas stimulēšanas paketi, Francija rezervēs 2 miljardus eiro videi draudzīgām automašīnām.

Vairāki automobiļu rūpniecības pārstrukturēšanas plāna instrumenti jau uzrāda efektu. Pēc tam, kad maksimālā likme jauniem elektroautomobiļiem Francijā tika palielināta no 6000 eiro līdz 7000 eiro un pieprasījums īstermiņā tika palielināts ar prēmiju privātajiem pircējiem, reģistrācijas rādītāji elektrisko automobiļu nozarē ir ievērojami palielinājušies. Saskaņā ar nesenu CCAF rūpniecības nozares grupas statistiku, elektromobiļi gada pirmajos astoņos mēnešos veidoja 6,1 procentu no reģistrācijām Francijas tirgū, salīdzinot ar 1,9% 2019.gadā. Arī spraudņa hibrīdi veido arvien lielāku tirgus daļu.

Informācijas avoti: connexionfrance.comrfi.frleparisien.fr

Back to top