BMW pievieno hibrīdu uzlādes produktus un bonusu sistēmu

BMW Charging un Mini Charging paplašina savu uzlādes produktu klāstu BMW elektrifikācijas komplekta piektās paaudzes tirgum. Kopā ar iX3 kā pirmo šīs piektās paaudzes modeli tiek ieviesta jauna mobilā uzlādes stacija, un tagad ir arī bonusa punktu sistēma par spraudņa hibrīdiem.

Pirmkārt, BMW Flexible Fast Charger nav ātrās uzlādes stacija, bet gan mobilā uzlādes stacija Go-e Charger, Juice Booster vai NRGKick stilā. Izmantojot Porsche Mobile lādētāju, Porsche piedāvā šādu risinājumu arī saviem PHEV un BEV, savukārt Opel izmanto Universal Charger, Juice Booster sava zīmola dizainā.

BMW Flexible Fast Charger priekšrocība salīdzinājumā ar parasto Schuko avārijas lādētāju ir tā elastīgums: ar dažādiem adapteriem 11 kW uzlādes risinājumu var pielāgot infrastruktūrai, piemēram, ar CEE-32 pieslēgumu industriālai ligzdai vai ar piemērotiem adapteriem sadzīves kontaktligzdām citās valstīs. Kā norāda BMW, iX3 netiks piegādāts ar elastīgo ātro lādētāju. “Iegādājoties BMW iX3, klienti saņems talonu, kuru varēs izpirkt, lai iegādātos uzlādes aprīkojumu,” sacīja kāda uzņēmuma pārstāve. “Talona summa atbilst elastīgā ātrā lādētāja vērtībai.”

Papildus mobilajam lādētājam BMW piedāvās divas sienas kastes: BMW sienas kaste līdz 22 kW vai viedā sienas kaste, kas atkarībā no valsts tiks piedāvāta ar “tirgum raksturīgiem partneriem”. Pēdējā ir paredzēta klientiem, kuri vēlas integrēt savu sienas kasti savā enerģijas pārvaldības sistēmā vai kuri vēlas segt izmaksas atsevišķi, piemēram, kā uzņēmuma automašīnu vadītāji pie sava darba devēja. BMW nenorāda, kurš ir Vācijas partneris. Visiem uzlādes risinājumiem mājsaimniecībā jābūt kombinētiem ar iekārtu paketi par fiksētu cenu (ja ir ievērotas attiecīgās strukturālās prasības) un, ja nepieciešams, zaļās elektroenerģijas tarifu.

Par publisku uzlādi BMW saka, ka tajā būs iekļauta BMW uzlādes karte, sākot ar iX3, kuru var izmantot, lai uzlādētu auto vairāk nekā 160 000 uzlādes punktos Eiropā un aptuveni 24 000 uzlādes punktos Vācijā. Pamatmaksa iekļauta vienam gadam – BMW acīmredzot šeit paredz Active tarifu, kas no 2021.gada izmaksās piecus eiro mēnesī. Kā BMW apstiprina, ir iekļauta arī izvēles Ionity Plus pakete par 13 eiro mēnesī. Līdz ar šo paketi kWh cena kritīsies no 0,79 €/kWh (arī Active tarifā) līdz 0,29 €/kWh.

Turklāt būs arī kompleksi maksas piedāvājumi autoparka klientiem un uzņēmuma automašīnu lietotājiem – “no vajadzību analīzes un uzstādīšanas līdz ekspluatācijai un norēķiniem”, ziņo BMW. Jo īpaši viena iezīme varētu skart kompānijas PHEV automobiļus, par kuriem pašlaik ir liela kritika: transportlīdzekļu lietotāji varēs uzlādēt savus transportlīdzekļus mājās, darbā un sabiedriskās vietās, izmantojot standarta uzlādes karti. Tomēr viedā sienas kaste mājās ir nepieciešama, lai rēķina vajadzībām varētu fiksēt samaksāto elektrības daudzumu.

Bezmaksas uzlāde elektriski nobrauktiem kilometriem kontaktligzdas hibrīdiem

BMW savā Vācijas paziņojumā arī paziņoja par sava veida lojalitātes programmu PHEV šoferiem – BMW Points. Sistēma ir veidota tā, lai, piešķirot bonusa punktus, atalgotu augstu elektrisko braukšanas procentu. EDrive zonās, kur auto automātiski pārslēdzas uz elektrisko režīmu, izmantojot geofencing, tiek piešķirti divi punkti par katru nobraukto kilometru elektriski, pretējā gadījumā tas ir viens BMW punkts uz vienu kilometru.

Savāktos punktus var mainīt pret uzlādes kredītiem pie BMW Charging. Tomēr konvertēšana ir iespējama tikai sākot no noteikta daudzuma: 1250 BMW Points atbilst 10 eiro. Par 3000 punktiem tiek ieskaitīti 25 eiro, par 5800 punktiem 50 eiro. Jautājums ir, cik liela ir daudzu BMW PHEV vadītāju motivācija iegūt bezmaksas uzlādi, kad darba devējs tik un tā lūdz iegādāties uzlādes karti.

BMW Points programma ir paredzēta tikai PHEV klientiem; tiks izslēgti i3 vai nākotnē iX3 vadītāji. Lai kvalificētos programmai, transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar jaunākās paaudzes displeju un vadības sistēmu, BMW Operating System 7, kā arī BMW Live Cockpit Plus vai Professional. Kā norāda BMW, tas šobrīd ietver 3., 5., 7. un X5 xDrive45e sērijas PHEV versijas, kuru tālākiem modeļiem jāseko nepārtraukti.

Informācijas avots bmwgroup.com

Back to top