ASV atklātas Lucid Air pamata versijas cenas

Lucid Motors atklājis detaļas par tā elektriskā sedana Air pamatversiju, kas klajā nāks 2022.gadā, pēc versijām ar augstāku cenu. Pamatmodelis izmaksās 77 400 ASV dolārus (vai $69 900 pēc federālā nodokļa kredīta, $7 500).

Rezervācija ir atvērta, un tā stājas spēkā nekavējoties par $300 maksu. Vienpiedziņas piedziņas sistēma rada 353 kW, aptuvenais EPA diapazons ir 406 jūdzes (653 kilometri). Lucid apgalvo, ka pamatmodelim pēc izvēles ir pieejama pilnpiedziņas konfigurācija ar diviem motoriem.

Lucid prezentēja Air ražošanas versiju septembrī, taču tolaik pieminēja tikai dārgāko versiju veiktspējas datus. Maksimālais diapazons ir 517 jūdzes jeb 832 kilometri 588 kW Air Grand Touring versijai. Maksimālā jauda 794 kW ir Dream Edition, kur diapazons ir nedaudz zemāks 503 jūdzes (809 kilometri). Lucid Air Tour ar 456 kW jaudu un 653 kilometru EPA diapazonu ir starp abiem populārākajiem modeļiem.

Tāpat kā augstāko cenu variantiem, arī pamata modelim ir akumulators ar 900 voltu sistēmas spriegumu. Lielākais akumulators, kas uzstādīts Grand Touring un Dream Edition, ir ar 113 kWh kapacitāti. Pirmizrādes laikā kompānija nesniedza nekādu informāciju par pārējo divu versiju mazāko bateriju. Tāpat pašreizējā paziņojumā presei nav minēts enerģijas saturs attiecībā uz pamatversiju. Tāpat nav skaidrs, cik liela būs maksimālā uzlādes jauda mazajam akumulatoram – lielajam akumulatoram tiek prognozēta līdz pat 300 kW liela jauda.

Tā vietā Lucid Motors uzsver Air virsbūves priekšrocības. Ar vidēja lieluma automobiļa ārējiem izmēriem ļoti kompaktajai piedziņai, pēc ražotāja domām, ir jāpiedāvā luksusa automobiļa interjers. Uzņēmums uzskata, ka virsbūve nodrošina aerodinamisko efektivitāti, lielāku veiklību un manevrējamību.

“Mūsu redzējums jau no paša sākuma – tas, kas vada šo uzņēmumu – ir radīt pasaulē labāko EV tehnoloģiju, vienlaikus laika gaitā padarot to pakāpeniski sasniedzamāku,” saka Lucid Motors izpilddirektors un CTO vadītājs Pīters Roulinsons (Peter Rawlinson). “Pateicoties šodien izziņotajai Lucid Air sākuma cenai, mēs veidojam pamatu jaunākas, spēli mainošas EV tehnoloģijas plašākai ieviešanai”.

Lai gan klienti jau var rezervēt pamatmodeli, ko sauc par Lucid Air, vēl nav atklāts viens svarīgs datums – piegādes sākums. Augstākas cenas versijas tirgū ir paredzētas 2021.gada pavasarī. Kompānija vēl nav paziņojusi, kad tieši bāzes modeļa ražošana sāksies tai piederošajā rūpnīcā Casa Grande, Arizonā un kad transportlīdzeklis tiks piegādāts.

Informācijas avots lucidmotors.com

Back to top